Borosta

2010.12.10. 08:29

Szingapúrban járt az oroszlánszívű mixer

Az Oroszlánszív nevű koktéllal az elmúlt 6 év legjobb magyar eredményét érte el Kovács Tibor, „Tikó” a Szingapúrban megrendezett bártender világbajnokságon a minap.

Horváth-Balogh Attila

Az 59. alkalommal megrendezett IBA Kongresszus és Verseny, vagy kevésbé hivatalosan, koktél-világbajnokság mezőnyében a zalakarosi Hotel Karos Spaban dolgozó Tikó a klasszikus kategóriában indult, míg a látványosabb, akrobatikus elemekkel teletűzdelt flairben magyar részről még a budapesti Urbán Roland szállt ringbe. Utóbbi 21., a zalai mixer pedig a 11. helyen végzett.

Kovács Tibor azt mondta: kicsivel jobb eredményre számított, de ez se rossz, főleg ha azt vesszük figyelembe, hogy az elmúlt 6 évben magyar versenyző még nem jutott a legjobb 15 közé.


– Több mint félszáz versenyző vett részt a viadalon a világ minden részéről, például Kubából, Litvániából és az USA-ból – bocsátotta előre Kovács Tibor. – Szerencsésen sikerült magam mögé utasítani a tavalyi világbajnokot, a szlovák Vladimir Banakot is, így lettem tizenegyedik. Koktélom az Oroszlánszív nevet kapta, persze, nem minden hátsó szándék nélkül, hiszen az ország jelképe az oroszlán, az ital piros színével pedig Szingapúr trópusi jellegét kívántam hangsúlyozni. Az urakhoz és hölgyekhez is illeszkedő ízre törekedtem, amihez egy különleges fűszert, japán sisholevelet, Absolut citromos vodkát, a trópusi ízvilágú Marie Blizzard Charleston Follies likőrt, Giffard eperszirupot, valamint Caraibos almadzsúzt használtam fel.

Tikó utazása, illetve kint tartózkodása során szerzett élményeiről is mesélt. Mint mondta, exkluzív környezetben, egy három épületszárnyból álló, több mint 80 emeletével a világ második legmagasabb szállodájának számító ötcsillagos hotelben laktak, melynek felső szintjén egy monumentális hajóbárt alakítottak ki. Innét nagyszerű kilátás nyílt , akár egy óriási medencében fürdőzve is szemügyre lehetett venni a várost. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!