Borosta

2010.12.26. 09:02

Új iwiw: az optikusok ajánlásával?

„Igen, jó helyen jársz. Sőt, még jobb helyen, mint eddig. Még több kép, még több alkalmazás, még több barát. Örülünk, hogy látsz.” Ezzel a kicsit talán bugyuta szöveggel köszönti látogatóit a megújult közösségi portál, az iwiw.

Horváth-Balogh Attila

Gondolom, annak örülnek, hogy saját szemeimmel is láthatom, micsoda fejlődésen mentek keresztül az elmúlt napokban. Megújítói szerint a régi rendszer túl kaotikus volt az évek során utólagosan hozzácsapott újabb és újabb fejlesztések miatt, a kelleténél több helyet foglalt a reklám, a funkciók ikonmenüs „kapcsolótáblája” pedig már nem trendi.

Az új iwiw a közösségeké – tájolták be a meghódítani kívánt célcsoportot. Szerintem meg a mazochistáké. A megújulás ugyanis igencsak elfuserált lett: mementóként megmaradt a régi felület halványkék színe, „cserébe” kaptunk egy minden eddiginél kuszább oldalstruktúrát. Az üzeneteket és az ismerősöket légypiszok méretű ikonok mögé rejtették, a felső menüsor szélén – az új időszámítás, iu. azaz iwiw utáni első belépéskor 15 percem ment el azzal, hogy megtaláljam a postafiókom.

Ráadásul ez az egész baromi lassú is, drága másodpercekbe telik, míg az összes hír végeláthatatlan áradatától sikerül megszabadulnom, menekülési út gyanánt választva az alkalmazásokat. Az egyik ilyenben például azt kérdezik az ismerőseimtől: toleráns vagyok-e? Nos, igen, de mindennek van határa. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!