Borosta

2011.01.20. 08:43

Vágyfokozó bomba: a likőrnagykövet az ő koktéljára esküszik

Mi lehet az az ital, amivel bárkit levehetünk a lábáról? A nagykanizsai Garamvölgyi Krisztián, Mester Bartender Franciaországi Likőrnagykövet szerint természetesen egy koktél a megoldás.

Kelemen Valéria

– Hogy a vágykeltés céljából melyik koktél lenne a tökéletes? – kérdezett vissza Garamvölgyi Krisztián, alias Kiki, aki úgy véli: mindenkire más hat, s optimális esetben ehhez még ital sem kell, elég csupán a hőn áhított partner közelében tartózkodni.

– Ha mégis rá kell segíteni az önbizalomra, némi alkohol biztos nem árt – kacsintott Kiki, aki szerint nem kell túl messzire menni, hogy némi „afrodiziákum (vágyfokozó) bombát” vegyünk magunkhoz. – Casanova az osztrigára esküdött, állítólag ötvenet evett minden reggelire, de én inkább a poharamra esküszöm.


S hogy mit is rejt ez a vágyfokozó pohár?

– Casanova borához 4 levélke bazsalikom, 4 teáskanál méz, 1-1 csipet őrölt szegfűszeg és fahéj, 1 pohárka könnyebb vörösbor és 1 karika friss gyömbérszelet kell – sorolta. – Mindezt nem túl forróra kell hevíteni, aztán máris tesztelhető.

Természetesen a hölgyek számára is létezik bájital.

– A Boldogság poharához negyed tábla csokoládét kell 2 dl tejben felolvasztani – folytatta. – Egy-egy csipet őrölt fahéjjal és chili paprikával, 1 adag ginsenggel (őrölt formában kapszulában is lehet kapni), 2 teáskanál mézzel összemelegítjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem oldódik, s máris kész a fogyasztásra.

Kiki kellemes kísérletezést kívánva hangsúlyozta: a vágyfokozó koktél mit sem ér a természetes közeledés nélkül.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!