Borosta

2011.06.30. 13:01

Ki akar jedi lovag lenni?

George Lucas annak idején nagyon jól megérezte, hogy a Csillagok Háborúja történetében sokkal több van, mint egy (azaz végül összesen hat) mozifilm.

Szalabán Attila

A jedik és a sithek vetélkedésére alapozott sztori immáron kultusszá vált. A rendező által alapított Lucasarts szoftverkiadó vállalat pedig a számítógépek világában bővítette a sztorit. Ennek egyik legújabb eredménye a Star Wars: Force Unleashed 2. része, melynek története az Anakin sötét oldalra való átállása után, ám még Luke Skywalker fellépése előtti eseményeket meséli el. A játékban valóra válthatjuk rengeteg gyerek és felnőtt álmát, jedi lovagok lehetünk, az „Erő” szinte minden fogását kipróbálhatjuk ellenfeleinken. Látványos csatákat vívhatunk birodalmi egységek ellen, de nemegyszer emberfeletti szörnyekkel is meg kell küzdenünk. Mindez a Csillagok háborújához méltó környezetben: lélegzetelállító grafikával, gyors motorral, és kitűnő hangokkal – a Lucasarts nem véletlenül egyike a legrégibb és legnagyobb kiadóknak. A Force Unleashed 2. mégsem tudott bekerülni nálam a többször is játszható kategóriába: gondolkodni ugyanis nem sokat kell játék közben. Futás, villámszórás, aztán fénykardos kaszabolás, majd újra futás: a sikerhez vezető recept tehát meglehetősen egyszerű.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!