Borosta

2011.09.17. 06:51

Ellentétek vonzása

Veszprém – Elsősorban katona, aztán műkörömépítő és végül zeneszerző – nevezhetjük polihisztornak, vagy egyszerűen csak keresi a maga útját.

Káposztás Vivien

Hofherr György a mának él, ötletei spontán pattannak ki fejéből, a végletek embere, szereti a kihívásokat és az éles korszakváltásokat. Hat évvel ezelőtt katonának állt, de eljátszott a gondolattal, hogy rendőr lesz, netán szakács, két éve aztán úgy döntött, elvégez egy műkörmös tanfolyamot, annak ellenére, hogy a környezete emiatt furcsán tekintett rá. Gyuri mára bátran kijelenti, hogy megtalálta a helyét.

– Sokan nem értették, mit keres egy férfi a szépségiparban, sajnos engedtem a támadásoknak és rövid időre felhagytam a műkörömépítéssel. Később rájöttem, hogy azzal, hogy másoknak adtam igazat, magamnak ártottam, hiányzott a szakma, így viszszatértem – mondja. Kifejezetten élvezi, amikor ismerősei döbbenten veszik tudomásul, hogy műkörömépítéssel keresi a kenyerét. Annak idején az egész csak „viccnek” indult, de mára már nagyon komolyan veszi a körömlakkok és reszelők világát, a későbbiekben is ebből szeretne megélni.

– Szeretem ezt a szakmát, jó érzéssel tölt el a kreatív munka, hogy széppé tehetem a nők kezét – meséli Gyuri. A 26 éves bakonynánai fiúnak azonban szüksége volt kihívásra, így újabb kalandba vágott, és beállt zeneszerzőnek. – A zenélés a hobbim, ezzel töltöm a szabadidőm nagy részét, elkapott a komponálás láza és nagyon élvezem. A szomorúságot, a negatív érzéseimet itt töltöm ki, ettől leszek újra boldog, a zene mindenre gyógyír – állítja Gyuri.

The Loony néven zenél hardstyle stílusban, ezzel is jelezve, hogy egy igazi „őrült”. Első szerzeménye a One címet kapta, Gárdos Dániel dalszövegíró és a 17 éves, ígéretes tehetségű énekesnő, Czeglédi Nagy Zsófia is segítette munkáját. A címben az „egyetlen” arra a személyre utal, aki a dalt ihlette, az egyetlen, aki támogatta Gyurit a zenei karrierje elindításában. A lányról nagyon titokzatosan beszél, de annyit elárul, hogy még ő sem hallotta a zenéjét, meglepetésnek szánja.

– Először a dallam született meg a fejemben, majd az ütem, a ritmus és végül a szöveg – meséli a fázisokat. Kicsit szerénykedett, de megengedte, hogy belehallgassak én is. A szövege életszerű, a múlton való rágódásról és a szerelem magányos érzéséről szól. Gyuri számára nagy kiugrási lehetőség, hogy több klub és rádió is játssza a szerzeményét.

Nagy céljai nincsenek a zenéléssel, egyszerűen csak élvezi, és az már csak hab a tortán, hogy ez másoknak is tetszik. Távolabbi terveiről annyit elárult, hogy készül a második dala, de természetesen a műkörömépítést sem hanyagolja el, szeretne a későbbiekben saját szépségszalont, és akár egy sminkmesteri tanfolyamot is elvégezne – persze nem kizárt, hogy jön egy másik, spontán ötlete. Folyamatosan vágyik az újra, egyszerűen nem akar befásulni a szürke hétköznapokba.

Férfi létére nem indult egyszerűen a manikűröskarrierje, sokaknak idegen az erősebbik nem jelenléte a szépségiparban. Egy reklámfelületen egyszer hibásan Györgyinek írták a nevét, Gyuri jót nevetett rajta és persze korrigáltatta az elírást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!