Borosta

2011.10.22. 08:52

Punknak néznénk

Székesfehérvár - Huszonhét éves, de általában fiatalabbnak nézik. Hernádi Szabolcs a gátlástalan, 22 esztendős médiaszemélyiséget, Pált alakítja a Vörösmarty Színház új darabjában. A punkfrizurát nem csak a darabban viseli.

B. Kiss László

Régen láttam olyan punkos fizurát, mint Hernádi Szabolcsé, aki a Vörösmarty Színház új, pénteken színpadra kerülő  produkciójának, a Finitónak egyik szereplője. A sérója most momentán a szerepre van belőve, de egyébként sem idegenkedik a nem mindennapi frizuráktól. Édesanyja fodrász, így gyerekkora óta valóságos  hajfetisiszta - fogalmaz a 27 éves színész, akinek volt már  kékre és pirosra is festve az üstöke. Amikor az első évet végezte Goór Nagy Mária színitanodájában éppen rockerkorszakát élte, és ennek megfelelően fekete és hosszú hajat viselt. Egészen addig, amíg egyszer Zsurzs Kati, aki az osztályfőnöke volt, szóvá nem tette azt. A művésznő azt kérte:  vágassa le.  Nos, azóta visel punkos frizurát. Mivel a lobogó, fekete sörénytől valóban megszabadult, ahogy azt az osztályfőnöke kérte, Zsurzs Katinak egy szava sem lehetett... -  meséli  Hernádi Szabolcs, aki azt is elárulta: az édesanyja úgy vágta le a haját, hogy könnyen hátra tudja fésülni, így bármikor eljátszhat bármilyen úrfit is...

 A 27 éves színész egyébként Budapesten született és ott is él. A színitanoda elvégzése után Kecskemétre szerződött, és dolgozott a Magyar Televízióban is. Egy évet Angliában  töltött  felszolgálóként. Háromhavonta járt haza, egy-egy hétre. Egy-egy darab kedvéért nem tudott hazajönni, ám amikor egy meghallgatás alkalmával a Vörösmarty Színházban tagságot ajánlottak neki, örömmel mondott igent. Így aztán már a múlt évadban is Fehérváron játszott. A tagságát az idén ugyan nem hosszabbították meg, de  decemberig  három darabban is láthatja a koronázó város közönsége: a Rómeó és Júliában, a Csárdáskirálynőben, illetve egy kortárs szerző komédiájában, a Finitóban,   amelynek pénteken lesz a premierje. Még nőtlen - árulja el magáról. S gyermeke sincs - teszi hozzá. Eredetileg  állatorvosnak készült, de nem vették fel.  Mivel gimisként sokat szerepelt szavalóversenyeken, beiratkozott Goór Nagy Máriához... Arra, milyen fontos számára a színészet, Angliában ébredt rá. Ott tudatosult benne, hogy mennyivel nehezebb lenne élni, ha nem játszhatna - mondja. Természetes, hogy az egykoron állatorvosnak készülő fiatalember ma is tart állatot. Van kutyája, macskája és több teknőse is egy ötszázliteres akváriumban.   A teknősök még csak elvannak, ha Szabolcs huzamosabb időt tölt Fehérváron, a kutyára és a macskára pedig a húga vagy az édesanyja vigyáz. A kérdésre, mit jelent neki a város, azt feleli: kiváló kollégákat, gyönyörű színházat,  szeretni való közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!