Borosta

2011.12.01. 14:50

Bóni gróf most nem kedves

Kora este van. A székesfehérvári Vörösmarty Színházban, két Csárdáskirálynő-próba között Mohácsi János rendező a színészcsapattal beszélget a darabról, melyben Bóni grófot Keller János alakítja.

Szabó Zoltán

Nincs ebben semmi meglepő, hiszen zenés  darabok sokaságában is láthatta már a közönség a színészt. Köztük a Csárdáskirálynőben.
- Az operettben  most játszom harmadszor. Először, színésznövendékként Veszprémben én voltam a pikoló gyerek. Aztán már Fehérváron,  9 éve, a Kozák András  rendezte  előadásban Edvint, a bonvivánt  alakítottam. Most  pedig én leszek Bóni gróf, a táncoskomikus.
Kifejezetten boldog  Keller János azért, mert ezt a szerepet kaphatta. Úgy érzi, hogy  ez a karakter áll igazán közel alkatához-habitusához.  Hangsúlyozza viszont, ez a Bóni nem az  a  helyes, ugri-bugri figura.
- Nincs rajta semmilyen rózsaszín szirup,  Bóni ezúttal nem kedves, nem is aranyos.  A közönségnek fel kell készülnie rá, hogy   ez a Csárdáskirálynő egészen más lesz, mint    amelyet  eddig  megszokhattak. Mohácsi János  az ország egyik legjobb rendezője, hihetetlen szakmai tudása van, hús-vér alakokat,  embereket akar látni a színpadon.  Elképesztő, mit  tud kihozni  belőlünk.
A színész szerencsésnek tartja magát, hogy vele dolgozhat. Mint  ahogy azért is, mert eddigi pályáján fele-fele arányban találták meg a prózai és zenés darabok. Elsősorban Fehérváron, ahol  már a 11. évadját tölti.  Tapolcán született, 3 éves koráig a Zánkához közeli faluban, Tagyon éltek, aztán Veszprémbe költöztek. Szülei a színészház gondnokai  voltak, ami tulajdonképpen el is döntötte sorsát. Tíz évesen, gyerekszínészként  már fellépett a veszprémi  teátrumban, és onnantól fogva minden darabot megnézett. Elvégezte a  veszprémi színészképzőt,  a szükséges vizsgákat is letette a színészkamaránál. Egy évadra Zalaegerszegre szerződött, két évadra vissza, Veszprémbe,  de bő tíz éve már a  fehérvári  társulat tagja.
Nem hisz a véletlenekben,  szerinte mindennek oka van. Annak is, hogy megtalálta állandó színpadi (!) partnerét, Váradi Eszter Sárát, akivel és a színésznő férjével kifejezetten jó barátok. A családok sűrűn összejárnak.  Keller János hűséges típus. Színházhoz, családhoz is.  Tizenkét éve nős, felesége a veszprémi színház értékesítési vezetője. Fia, a 11 éves  Márton pedig vers- és énekversenyek győztese, érdekli apja hivatása. Hisz  tudják, nincsenek véletlenek. 

A Csárdáskirálynőről ide kattintva olvashat bővebben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!