Bulivan

2012.01.02. 20:38

Hacktion: Akciók a tévéképernyőn

Budapest - Szakértői szemek kísérték figyelemmel a Hacktion forgatását. Az IVO titkos bunkerébe dr. Bolcsik Zoltán dandártábornok látogatott el, és nemcsak belesett a közszolgálati csatornán futó egyedülálló akciósorozat kulisszái mögé, hanem tanácsokat is adott a hackereket alakító színészeknek.

Gajdos József

A Hacktion forgatókönyve teli van izgalommal, és, ahogy a forgatásra ellátogató dr. Bolcsik Zoltán, a Nemzeti Védelmi Szolgálat főigazgatója említette: meglepően közel áll a valósághoz.

- A tévésorozat és a karakterek is életszerűek, gratuláltam is a színészeknek a tökéletes alakításukhoz. Jó néhány részt láttam már a sorozatból, és mindig izgulok, mi lesz a vége, ugyanúgy, mint amikor az életben irányítok egy akciót - árulta el a dandártábornok, aki korábban megyénkben rendőrfőkapitány volt.

Bolcsik Zoltán mesélt hazánk hasonló egységéről is.

- A Nemzeti Nyomozó Irodában, ahol szintén éveket töltöttem, volt a hackertámadások elhárítására szakosodott csapatunk, egy, a sorozathoz közel álló kisebb egység, azzal a különbséggel, hogy ők nem magányos hősökként vették fel a kesztyűt, természetesen komoly, akár több száz tagú háttércsoport támogatta az akciójukat - mesélte Bolcsik Zoltán. Majd hozzátette, hogy a sorozat fehér galléros hackerei nem ismeretlenek az iroda számára sem, korábbi számítógépes kalózok szintén tartoznak a hivatal lazább kötelékébe, de az amerikai filmekben leírt rablóból pandúr sikertörténet nálunk nem fordul elő.

A főigazgatót természetesen a színészeknek is bemutatták, ami az akciócsoport vezetőjét alakító Hujber Ferencnek életre szóló élményt jelentett.

- Életem egyik legnagyobb elismerését kaptam a dandártábornoktól, aki minden udvariaskodás nélkül gratulált a hiteles alakításomhoz. Fülig ért a szám, és büszke voltam magamra - mondta Hujber Ferenc. - Bolcsik úr ráadásul meghívott minket egy rendhagyó kiképzésre is: betekinthetünk a Hacktion mintájául szolgáló alcsoport munkájába, végigjárhatjuk a valódi helyszíneket, megnézhetjük, hol születnek a stratégiai döntések. Ez hatalmas élmény lesz, hiszen nem mindenki tekinthet be a Nemzeti Védelmi Szolgálat mindennapjaiba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!