Bulivan

2012.06.02. 08:22

Gazdag Tibor ezúttal rockerként bizonyít

Veszprém - Átalakult és új tagokkal immár hat fős felállásban zenél Gazdag Tibor és rockegyüttese, a Dr. Grog.

Szabó Zsuzsanna

Az újjászerveződött bándi bandában a zenekar alapítójához, egyben basszusgitárosához Pichner Györgyhöz és a televíziós sorozatból ismert dokihoz, Gazdag Tiborhoz a közelmúltban négyen csatlakoztak. A rockzenét játszó együttes immár Csörnök Csaba billentyűssel, Pölöskei Gábor gitárossal, Ozsvárth Gábor dobossal valamint Bodor Áronnal kiegészülve lép fel a koncerteken. Az együttes saját számainak dalszövegét - az évek óta Bándon lakó - Gazdag Tibor, "Tinya" írja, amit Bodor Áronnal együtt énekelnek. A dalok zeneszerzője Pölöskei Gábor.

Az együttes hetente egyszer egy, az immár székhelyének számító bándi szórakozóhelyen próbál. A Pichner György, Gyuresz gondozásában működő helyi rocktanya egyébként sem ismeretlen a zenei életben jártas szereplőknek.

- Olyan, mára már nagy nevű előadók, együttesek indultak innen anno, mint Lukács Péter (Bikini), a Bluesberry vagy a Vad Fruttik, de itt figyeltünk fel Áronra is, aki hajdani együttesével lépett itt fel - meséli György, aki egy fajta zenei tehetséggondozást is végez avval, hogy környékbeli kis csapatoknak ad fellépési lehetőséget.

A Dr. Grog főként magyar és külföldi rockszámokat, feldolgozásokat játszik, de már három saját számmal is előálltak. Az önmagukat elsősorban a Deep Purple és Uriah Heep stílusához hasonlító együttes egyelőre nem tervezi önálló lemez kiadását, mint mondják, céljuk inkább a közönség élőben és internetes oldalakon keresztül történő meghódítása.

- A mai trendet követve a mi számaink is elérhetőek a világhálón. Azt gondolom, úgy is letöltenék vagy felkerülnének valamilyen módon a számaink, így legalább jó minőségben és persze ingyen hozzájutnak - mondja Áron.

Mindezek mellett számos koncertet adnak, mint mondják a kisebb, közvetlen hangulatú klubkoncertek és a nagyobb lélegzetű fellépések a jövőben is elmaradhatatlan kellékei lesznek az együttesnek.

- Korábban ausztriai és németországi motorosfesztiválokon is felléptünk, ahova a mai napig hívnak, de idehaza is több helyre visszajárunk - számol be eredményeikről a tagok által a zenekar szószólójának is választott György. Gazdag Tibor ehhez rosszallóan teszi hozzá, furcsa, hogy mindenhol szívesen látják őket, Veszprémben viszont még egyszer sem sikerült fellépniük.

- Számomra egyszerűen érthetetlen, hogy egy környékbeli tagokból álló együttesnek miért nem adnak helyi fellépési lehetőséget - mondja.

A Grog elnevezés a kezdeti zenei sokszínűség miatt született meg. A Dr. előtag természetesen Gazdag Tibor belépése után ragadt hozzá.

A legutóbb Budapesten koncertező együttes tagjai ígérik, a jövőben számos helyen lépnek fel megyén belül is, a Balaton parti települések mellett például nagy valószínűséggel a bándi Esseg vári napokon is találkozhatunk velük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!