Bulivan

2012.10.04. 17:26

Megvált énekesnőjétől a Nightwish

Meglepő módon, a jelenleg is zajló amerikai turné során vált meg Anette Olzon énekesnőtől a szimfonikus heavy metal stílusának első számú képviselője, a finn Nightwish. A szakítást nem kommentálták, ám a bejelentés hivatalos körülmények között történt.

Zalai Hírlap

Mindennek előzménye egy Denver-i koncert volt, melyet Anette Olzon betegségre hivatkozva kénytelen volt kihagyni. Az énekesnőt magas lázzal és veseproblémákkal vitték kórházba, helyette az előzenekar szerepét betöltő Kamelot két vokalistája, az Amaranth énekesnője, Elize Ryd, illetve a The Agonist révén ismert Alissa White-Gluz lépett fel a Nightwish-sel.

A különös koncert híre hamar elterjedt, az internetes video-megosztó csatornákra felkerült felvételek alapján sokan úgy kommentálták a történteket, hogy a két beugró énekes - akik a dalszövegeket papírról olvasva adták elő a Nightwish szerzeményeit - jobban teljesítettek, mint általában Anette Olzon. A történteket a svéd énekesnő sem hagyta szó nélkül, saját internetes naplójában fejezte ki rosszallását, valószínűleg ebből fakadhatott a komolyabb nézeteltérés közte és a zenekar tagjai között.

A történet hétfőn délután vett komolyabb fordulatot, a Nightwish hivatalos közleményben jelentette be, hogy megszakítja a kapcsolatot az énekesnővel. A zenekar tagjai úgy döntöttek, hogy a turné további részében az After Forver egykori énekesnőjével, a jelenleg a Revamp nevű formáció élén álló Floor Jansen-nel dolgoznak együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!