Bulivan

2013.03.17. 21:13

Uriah Heep harmadszorra is Alsóörsön

Az idén már harmadik alkalommal lép fel az alsóörsi Harley-Davidson Fesztiválon az 1970-es évek meghatározó angol progresszív rock zenekara, a Uriah Heep.

Győrffy Árpád

A június 8-án sorra kerülő koncerten az alapítók közül egyedül már csak Mick Box gitárost láthatjuk, aki az 1981-es feloszlás után egy évvel alakította meg az új csapatot a régi névvel. A korábbi bandából a 70-es éveket végigdoboló Lee Kerslake volt még vele, majd kicsit később beszállt a hetvenes évek második felétől a feloszlásig velük játszó Trevor Bolder basszusgitáros is.

A Uriah Heep júniusban érkezhet Alsóörsre

A jelenlegi csapat 1986-ban alakult ki, amikor csatlakozott hozzájuk Phil Lanzon billentyűs, és Bernie Shaw énekes. Ez a csapat adott két nagy sikerű koncertet 2000-ben és 2004-ben Alsóörsön. A második koncert óta eltelt kilenc év során a zenekarban egyetlen változás történt, a betegeskedő Lee Kerslake helyét 2007-ben Russell Gilbrook vette át a doboknál. Az interneten elérhető friss videók szerint a zenekar hangzása továbbra is olyan, mint amilyennek az 1970-es években szerettük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!