Bulivan

2013.07.28. 08:53

Véget ért az utcazene

A Tükezoo nyerte a tizennegyedik Utcazene Fesztivál szakmai díját, a közönség szavazatai alapján pedig a Band of Streets nevű formáció diadalmaskodott.

Marton Attila

A zenészek a fesztivál zárónapján, szombaton este a Gizella udvarban felállított színpadon vehették át az 500 ezer forinttal járó elismeréseket. A háromtagú szakmai zsűri által legjobbnak ítélt zenekarnak Porga Gyula, Veszprém polgármestere, míg a közönségdíjasnak a rendezvényt támogató bank veszprémi igazgatója, Deli Attila adta át a jutalmat.

Muraközy Péter, az Utcazene Fesztivál főszervezője lapunknak elmondta, a korábbi években megszokott népszerű zenekarokat (Quimby, Kiscsillag) elsősorban a támogatások csökkenése miatt – sem a Nemzeti Kulturális Alaptól, sem az önkormányzattól, sem a vállalati szférából nem érkezett a korábbi évekhez mérhető anyagi segítség – nem tudták meghívni.



– Bár a látogatók száma valamivel elmaradt attól, amihez az elmúlt években hozzászoktunk, a visszajelzések szerint az emberek az idei fesztivált is nagyon szerették, fogalmazott a főszervező, majd hozzátette, még nem dőlt el, hogy jövőre milyen irányban haladnak tovább, de a költségvetés befolyásolja majd a fesztivál fellépőinek névsorát.

A zárónapon a győztesek mellett az Óváros téren színpadra lépett a veszprémi M. C. S. Blues Band és a Hollywoodoo, az Irie Maffia énekese, Sena és a Random Trip az egykori közgazdasági udvarában, míg a Bukahara és a mindig fantasztikus hangulatot teremtő olasz La Tresca a Fortuna udvarban muzsikált.


Az utcazene számokban és a győztesek

Szerdától négy napig, hét színpadon az egymással versengő 20 zenész mellett külföldi utcazenészek és helyi bandák léptek fel a dzsemborin, a közönség összesen mintegy 50 együttesnek tapsolhatott. Érdekesség, hogy mindkét győztes, a hét rezest és két ütőst felvonultató, elsősorban new orleans-i zenét játszó, valamint popslágereket feldolgozó Band of Streets, és a magukat barkácspop-duónak nevező, a legkülönfélébb könnyűzenei stílust saját képükre formáló, egy ütőhangszeres és egy gitáros alkotta Tükezoo is Pécsről érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!