Bulivan

2015.05.19. 15:52

Jönnek a motorosok! Sztárvendég a svéd Europe

Budapest – A svéd Europe együttes lesz az alsóörsi 16. Harley-Davidson motoros találkozó sztárvendége.

Matolcsi Renáta

Mintegy 35 ezer embert várnak idén a 16. Harley-Davidson Open Road Fest motoros találkozóra, melyet június 10-14 között rendeznek meg az Európa kempingben – hangzott el a rendezvény keddi fővárosi sajtótájékoztatóján.

Márka-adta életérzés, összetartozás, jó zene és hangulat, a Balaton népszerűsítése – ezek a motoros találkozó főbb ismérvei, hangsúlyozták a szervezők. Az alsóörsi fesztivál idei sztárvendége a svéd Europe együttes lesz, a hazai zenekarok közül pedig fellép többek közt az Edda Művek, a Hooligans, a Tankcsapda, Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint több tribute band.

Dobai Attila, a rendezvény igazgatója elmondta, a zenei programok, bemutatók mellett idén is megrendezik a motoros felvonulást.

Csinos lányok, erős motorok, jó zene, kiváló hangulat a június 10-14. között megrendezendő fesztiválon mindez garantált
Fotó: Harley-Davidson fesztivál

A hagyományos motoros felvonulás kezdete egy órával korábban, 11 órakor lesz, az útvonal pedig érinti majd Tihanyt, Balatonfüredet és Balatonalmádit. Újdonság, hogy a helyszínre telepítettek egy időjárás-állomást, melynek adatai online követhetőek, valamint a vendégek egy úgynevezett kapszula-hotelben is alhatnak, mely egy sátorszerű alvófülke. Az első napon a gyerekek próbálhatják ki a motorozást, valamint a rendezvény ideje alatt ezúttal is lesz baleset-megelőzési és közlekedésbiztonsági tanácsadás.

Az Európa kemping Alsóörs és Paloznak közigazgatási területén fekszik, így mindkét település polgármestere eljött a három hét múlva kezdődő rendezvény sajtótájékoztatójára. Hebling Zsolt, Alsóörs első embere elmondta, a lakosok mindig nagy szeretettel fogadják és várják a vendégeket, ilyenkor igazi fesztiválvárossá alakul át a község. Hozzátette, az elmúlt 15 év eseményeiből, emlékezetes pillanataiból egy fotóalbumot is megjelentettek, melyet majd a helyszínen lehet megtekinteni és megvásárolni.

A fesztiválra napi és hetijegy váltható, a programok Alsóörs honlapjáról is elérhetők. A rendezvényen nyereményként egy Harley-David-son motor is gazdára talál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!