Bulvár

2010.05.04. 17:39

Gyerekkori élmények - Bagi Iván hetedik könyve az ősszel jelenik meg

Bár humoristaként, Nacsa Olivér társaként ismert, magát mégis írónak tartja. Hat kötete már megjelent, nemrég készült el a hetedik, amely a tervek szerint ősszel kerül a boltokba.

Kiss Nikolett

Örül, hogy lassan itt a nyár, imádja ezt az évszakot.Két éve szerepelt először a legjelentősebb balatoni vitorlás viadalon, igaz, nem őriz túl szép emlékeket az eseményről.

Egy olyan hajón küzdötte végig a seregszemlét, amelyen nem volt toalett, kisebb dolgait a víz felé fordulva elvégezte, ám a nagyobbakra a kikötés után, három nap elteltével került sor. Akkor azt mondta, soha többet, tavaly mégis rajthoz állt volna, ám a rajt előtt három nappal fülgyulladás ágynak döntötte.

- Szeretem nyarat, a vizet, a Balatont különösen. Amikor az északi partra tévedek, mindig úgy érzem, újraélem a gyerekkoromat. Öt nyarat töltöttem gazdag rokonok nyaralójában Balatonalmádiban, akkor szerettem meg a magyar tengert. Ha tehetem, mostanában is gyakran látogatok a Balatonra. A kedvesemmel európai nagyvárosokat látogatunk, a közelmúltban eljutottunk Párizsba, de nyaraltunk Cipruson, legutóbb pedig Szicíliában.

Párjával hét éve van együtt, ám a nősülésen nem gondolkodik. Sok munkája akad mostanság, állandó társával, Nacsa Olivérrel gyakran hívják fellépésekre. 

- Heti két szereplésünk biztosan akad, ami nem rossz a gazdasági válság idején.

A pénztelenség természetesen a mi szakmánkban is érezteti hatását, de nem panaszkodunk. Amit sajnálok, hogy a szakma által sikeresnek ítélt két tévés produkciónk, a Banánhéj és a Médiacápa nem ért meg hosszú időt. Remélem, előbb-utóbb visszatérhetünk a képernyőre. Ötletünk van bőven, ám egyelőre egyetlen csatornával sem tudtunk megállapodni.

Ha minden a terveik szerint alakul, a nyáron a tengerentúlon is szórakoztatnak. Kanadába, a magyarok által sűrűn lakott Torontóba invitálják őket, a kint élő honfitársakat kellene megnevettetniük. Mivel Bagi még nem járt Európán túl, szívesen utazik Észak-Amerikába.

Bár a humorból él, magát mégsem parodistának, hanem írónak tartja. Az utóbbi években hat könyve jelent meg, az utolsót 2008 őszén adta ki, Akik összetartoznak címmel.

A novellákat tartalmazó kötet a karácsony témája köré összpontosul. Azt mondja, eddigi művei közül ez sikerült a legjobban. Illetve a nemrég befejezett munkája, amelynek címe: Amikor szabad voltam.

Ez egy szépirodalmi, fiktív regény, amely egy barátság történetét dolgozza fel. Míg korábbi műveit jobbára saját életéből, például az intézetben töltött - édesanyjának nem volt annyi pénze, hogy nevelje, ezért tízéves koráig élt egy gyerekotthonban - időszakból merítette, ezúttal a szereplők és a történetek is kitaláltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!