Bulvár

2011.11.23. 11:20

Átverés volt: nem ad erőt a gumikarkötő

Megtévesztő reklám miatt közel 13 milliárd forintra büntették az Egyesült Államokban az itthon is forgalmazott Power Balance gumikarkötők gyártóját. Kiderült, semmilyen bizonyíték nincs arról, hogy a gumikarkötő pozitívan hatna viselőjére.

Napló Online

57 millió dollárra, vagyis csaknem 13 milliárd forintra büntették a Power Balance karkötők gyártóját az Egyesült Államokban, arra hivatkozva, hogy becsapták a vásárlóikat, számol be róla a szeretlekmagyarorszag.hu. 

A karkötők világszerte nagyon népszerűek voltak, és rengeteg sportoló viselte őket Shaquille O’Neal-től, Kobe Bryant-en keresztül David Beckham-ig. Közel 3 millió darabot adtak el belőlük világszerte. A gumikarkötők erejében Magyarországon is sokan hisznek.

“A Power Balance egy forradalmi technológia, mely Mylar hologramokat használva pozitívan hat az emberi test természetes mágneses mezejére.” Ezzel a szöveggel hirdették a gumikarkötőket, amelyek állítólag fokozzák az egyensúlyt, erőt és rugalmasságot adnak viselőiknek.

Csakhogy a Los Angelesi Bíróságon januárban pert indított fogyasztók egy csoportja, mondván, a reklám megtévesztő. A bíróság igazat adott a felpereseknek, és a cégnek 57 millió 400 ezer dollárt kell fizetnie, hogy kompenzálja mindazokat, akiket megtévesztett.

A Power Balance egyelőre a Twitteren annyit reagált, nem vonulnak ki a piacról, de azt elismerték, hogy csődvédelmet kértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!