Bulvár

2011.11.10. 21:32

Michael Jackson orvosa: Nem én adtam neki először propofolt

Nem tartja magát felelősnek Michael Jackson haláláért a gondatlan emberölés vádjában bűnösnek talált Conrad Murray, aki a per utáni első megszólalásában tagadta, hogy tudott volna az énekes gyógyszerfüggőségéről, amikor elkezdte kezelni.

MTI

Conrad Murray az NBC amerikai televízió Today című televíziós műsornak adott interjút, amelyet a tárgyalás végén rögzítettek. A csütörtökön sugárzott beszélgetésben az orvos "kétségbeesett emberként" írta le Michael Jacksont utolsó óráiban.
   
Arra a kérdésre, miszerint kívánja-e, hogy bárcsak soha nem találkozott volna a pop királyaként emlegetett énekessel, azt válaszolta: jobb lett volna, ha a csillag többet elárul kórtörténetéről, és nem olyan óvatos.
"Én is szerettem Michaelt. Persze félrevezetett azzal, hogy nem osztotta meg velem teljes kórtörténetét" - mondta Murray.
Az orvos tagadta, hogy tudott volna arról, hogy az énekes esetleg függőséggel küzd. Michael Jacksont számos orvos kezelte és gyógyszerek sorát szedte. "Semmit sem tudtam, fogalmam se volt" - jegyezte meg.

Murray szerint a néhai Jackson már akkor propofolt használt altatóként - végül ez a szer okozta halálát -, amikor ő elkezdte kezelni. "Nem én adtam neki először" - fogalmazott.
Az orvos állítja, ő valójában le akarta szoktatni Jacksont az orvosi altatóként használt szerről, és talán egyszerűen "el kellett volna sétálnia", de akkor "cserben hagyott volna egy barátot".

Murrayt megkérdezte a riporter, hogy ő okozta-e az énekes halálát, az orvos pedig azt válaszolta, nem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!