Bulvár

2012.08.23. 10:19

Elnöki vámpírvadászat

Megrázó élményben volt részem, amikor megnéztem az Abraham Lincoln, a vámpírvadász című filmet. Nagy hiba volt, a film végén már alig bírtam magammal.

Bajdó Bettina

Szerintem Abraham Lincoln forogna a sírjában, ha tudná, mihez használták fel az életútját. Bár nem vagyok amerikai, mégis úgy éreztem, sértő ez a film a történelemre nézve. Megcsúfolja és sárba tapossa mindazt, amiért egykor küzdöttek. A film első része a fiatal Lincoln korai politikai és vámpírvadász karrierjét követi.

Az amerikai elnök szerepében Benjamin Walker látható. Lincoln anyjával vámpírok végeznek, ezért ő bosszút esküszik ellenük. Sikertelen próbálkozása, hogy végezzen anyja gyilkosával, elvezeti a veterán vámpírvadászhoz, akinek Lincoln egyből tanítványa lesz. Ezután a főhős Springfieldbe utazik, politikai pályára lép, megismerkedik szerelmével, és folytatja vámpírölő hadjáratát. A cselekmény akkor kezd zavarosabbá válni, amikor előreugrunk időben, az 1860-as évekbe. Itt kiderül, hogy a polgárháború mögött valójában a vámpírok elleni harc áll. Gettysburg-ben pedig sor kerül majd a végső összecsapásra.

A készítők keveset törődtek a történelmi pontossággal, s ezt még a látvány sem képes feledtetni azokkal, akik úgy érzik, hogy egy ilyen történelmi személyiséget nem szabadna megcsúfolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!