Bulvár

2014.08.15. 17:50

Tovább hódít a selfie

Tucatnyi változata létezik már a tavaly elterjedt selfie kifejezésnek, a lelkes internetezők a reggeli kelés vagy épp fodrász után is fotózzák magukat, de a saját fenekükről is töltenek fel képeket a világhálóra.

Szabó Péter Dániel

A Napló hasábjain is nagy sikere volt a Küldj egy selfie-t! címmel meghirdetett fotópályázatnak, amelyben arra kértük olvasóinkat, hogy küldjenek egy a kedvenc helyükön magukról készített fotót. Az interneten tavaly útjára indult selfie-mozgalomnak azonban utóbbi hónapokban számos „vadhajtása” is kialakult, számolt be a közelmúltban a közösségi média blog.

Az egyik legérdekesebb például a belfie, ami az angol butt, azaz fenék szó és a selfie összeolvadásából jött létre. A lényege, hogy a vállalkozó kedvűek a saját fenekükről készítenek egy fotót, majd feltöltik az internetre.

Egy másik változat a dronie, ami szintén magunkról készített képet jelent, ám azt nem egy telefonnal, hanem egy manapság egyre népszerűbb drónnal készítjük el. A helfie-k esetében pedig a hair, azaz a haj van a középpontban.

A csoportos selfie-t az internetes szakzsargon ussie-nak hívja az angol us, azaz mi szó után. Az egyik leghíresebb ilyen fotó az Oscar-gála után készült.

Az amerikai farmer, Ben Casiello kedvenc malacával készített állatos selfie-t, azaz felfie-t, s töltötte fel a világhálóra (Fotó: Ben Casiello)

A selfie-k kétségkívül legaranyosabb verziója a felfie, ami abban különbözik a hagyományostól, hogy farmerként, egy-egy állat társaságában szerepel rajta a készítője. A neten jópofa fotók százait láthatjuk, ahol a főszereplő egy kinyújtott nyelvű ló, egy tündéri kismalac vagy épp egy napszemüveges birka társaságában pózolnak lelkesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!