Bulvár

2017.08.13. 15:55

Hadakozik a komor világ ellen, derűvel éli az életét Gönczi Gábor

CSOPAK - Neki a Balaton tényleg a Riviéra – vallja Gönczi Gábor műsorvezető, aki szeretne Csopak környékére leköltözni.

Szendi Péter

Nemrégiben a település galériájában egy jótékony célú kiállítást tartott a Csopaki Művésztelep, árveréssel egybekötve. A licitálást a népszerű műsorvezető folytatta le.

Közvetlenségével, szerénységével, jókedvével és csibészes mosolyával hamar belopta magát az emberek szívébe. Gáborral az árverés után beszélgettem.

- Mindannyiunk torkát a meghatódottság fojtogatta, mert nem gondoltunk arra, hogy ilyen sokan leszünk ezen a napon. Remélhetőleg egy olyan dolognak voltunk a részesei, amely most egy kezdeti lépés, és később hagyománnyá válik - kezdi a beszélgetést Gönczi Gábor, miközben sorba jönnek felé a gratulációk, a kézfogások és a közös fényképezkedések.

 

Bebizonyosodott az is, hogy Gábor nemcsak jó műsorvezető a Tényekben, hanem kiválóan összefogta az árverést is, profikat megszégyenítően zajlott le ugyanis a licitálás. A jótékonysági árverésen a művésztelep diákjainak legszebb munkáira licitálhattak a résztvevők. Összesen harminckilenc alkotás került kalapács alá. Az árverés 10 ezer forintról indult, ötezer forintos licitemeléssel. Szerencsére mindegyik kiválasztott alkotás gazdára talált. Összesen 685 ezer forinttal járultak hozzá a szervezők a csonka torony új harangjának elkészítéséhez. Gönczi Gábor évek óta jó kapcsolatot ápol a Baska családdal, így került Csopakra.

A munka után egyből a családról kérdeztem, hiszen tavaly november 15-én megszületett kisfiuk, Áron. - Életünk legnagyobb boldogsága volt mindez, nekem ez az első gyermekem. Tudnék róla ódákat zengeni és beszélni, de ha röviden kellene válaszolnom, akkor olyan, mint az édesanyja. Nappal mosolyog, éjszaka pedig alszik. Nagyon nyugodt kisfiú, papát-mamát szerencsére hagyja pihenni. Igazi kis közönségkedvenc, bárhol is vagyunk, klasszikus gyermeki jósággal és vidámsággal tekint a világra.

1991-ben, 16 évesen barátjával, Csikós Bélával valóra váltották gyerekkori álmukat, és elindult a Smile Rock Circus. Azóta folyamatosan járják az ország legnagyobb rendezvényeit, klubjait, estélyeit, és mellette saját nagykoncerteket is adnak. Volt olyan lakodalom Paloznakon, ahol a mai napig szívesen emlékeznek vissza a csárda mézes pálinkájára.

Persze a zene mellett óhatatlanul is szóba jön, hogy ebben a komor, rohanó világ-ban hogyan tud megmaradni olyannak, amilyen. Mindig mosolyog, jókedvű, mindenkihez van egy-egy kedves szava.

- Én mindig hadakozok a komor világ ellen, derűvel élem az életemet. Isteni szerencsém volt, hogy megtaláltam azt a szakmát, amit nagyon-nagyon szeretek, de ezt nem is munkának nevezném, hanem szenvedélynek. És mellette ott van a hobbim, a zenélés, amely megint csak szívből jön. Így a belső világom nem tud komor lenni. Próbálom a belső harmóniámat "ráragasztani" az emberekre, mert aki velem beszélget, az kap egy pici derűt, energiát a pozitív világszemléletemből.

Ezt maximálisan igazolom, hiszen beszélgetésünk végig jó hangulatban, sok nevetéssel zajlott. Munkája során azonban komolynak kell lennie, hiszen a híradósállás egy király kategória, szinte minden tévés erre vágyik. Tizenkilenc év után váltott, amikor is a bulváros műsort lecserél-te a Tényekre, egyben átigazolt a konkurens csatornához. Mint mondja, nem bánta meg, érett benne az igény a váltásra. Marsi Anikóval pedig nagyon jó munkakapcsolatot ápol, vele korábban is együtt dolgozott.

Számára a Balaton, a nyár a pihenést, a feltöltődést és a szerelmet jelenti. Amikor meglátja Balatonalmádit, hevesebben kezd verni a szíve, egészen Gyenesdiásig. Nem tagadja, hogy Csopakon vagy környékén szeretne házat vásárolni, mert az a terve, hogy családjával leköltöznének ide a májustól szeptemberig tartó időszakra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!