Jam, dzsem vagy lekvár? Humor a tárgyalóteremben

<b>Veszprém</b> - Még hogy humor a tárgyalóteremben? Kétségtelen nem ez a jellemző, ám akadtak már olyan helyzetek, el- és beszólások, különös történetek, amelyek bizony mosolyt csaltak az arcokra.

Mátételki András

Első hallásra furcsán hangzik, hogy egy nemi erőszakot tárgyaló ügyben az ügyvéd alaposan megnevettette a tárgyalóteremben ülőket a vádlott kivételével, akire sok év börtön várt. 

Az ügyről csak annyit, hogy egy megbecstelenített hölgy miután elszökött "partnerétől", kisvártatva visszatért a házba, mondván, vigye be őt a férfi kocsival a városba, különben lekési az utolsó buszt…

 A jól megtermett, fiatal, kopaszra nyírt ügyvéd a következőt mondta:

 - Ha engem valaki megsért női mivoltomban, attól én bizony nem kérnék segítséget!

*

Manapság a tárgyalótermekben gyakran olvasnak fel részleteket titkosan lehallgatott telefonbeszélgetésekből, ám régebben csak az írásban tett rendőrségi jelentést ismertették. Ezekből idézünk.

 A késő esti órákban a kellően bepiált fiatal sorra rugdosta fel a kukákat a belvárosban. A jelentésben ez állt: "Felszólítottam a fiatalembert, hogy hagyja abba a cselekményt. Erre ő azt mondta, hogy nyaljam ki a s…-ét. Ennek megtörténte után megbilincseltem, előállítottam."

Egy mások gyöngyszem: a rendőr elkérte a teherautó vezetőjétől a menetlevelet, majd megkérdezte, mit szállít? "Dzsemet." Az egyenruhás feltolta homlokán a sapkát. "De hát a menetlevélben jamot írnak, ugyanakkor a raklapokon lekvár van. Szóval, mit szállít maga?!"

További mulatságos sztorikat olvashat a Napló szilveszteri számában!
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!