De kinek kell Zámbó Jimmy utca? Szavazzon!

<b>Napló</b> - Megkezdte működését a Zámbó Jimmy rajongói által az interneten alapított Halhatatlan Jimmyért Mozgalom, amely azért harcol, hogy a lehető legtöbb városban legyen Zámbó Jimmy utca, vagy amely településen ez törvényi akadályokba ütközik, ott legalább egy köztéri szoborral őrizzék a valaha élt legnépszerűbb hazai előadó emlékét.

Deák Dóra

A Halhatatlan Jimmyért Mozgalom (haj.network.hu) azért küzd, hogy minél több település állítson méltó emléket a nyolc éve elhunyt előadókirálynak. 

A mozgalom arra kéri a hazai települések vezetőit, hogy nevezzenek el utcákat, tereket Zámbó Jimmyről, vagy ha ez törvényi akadályokba ütközik, akkor állítsanak köztéri szobrokat az emlékére.

A Halhatatlan Jimmyért Mozgalom tagjai természetesen tisztában vannak azzal, hogy több településen hosszú éveket kell várni egy személy halála után, hogy róla utcát-teret nevezhessenek el. 

A mozgalom tagjai azért is küzdenek, hogy ezeket a rendeleteket szükség esetén megváltoztassák az érintett önkormányzatok. 

Már van olyan kis magyar település, ahol hamarosan Jimmy nevét viselheti egy utca.

A Halhatatlan Jimmyért Mozgalom meggyőződése, hogy Zámbó Jimmyt nem kezelik méltó helyen az ország politikai és kulturális vezetői, ahogy a közszolgálati és a kereskedelmi média sem. 

Az egész ország számára emlékezetes, hogy a szenzációra éhes média szinte csak Jimmy tragikus halálával és az azt követő felhajtással foglalkozott, miközben teljes egészében száműzi dalait a műsorokból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!