Kiből lesz a jó eladó?

<b>Veszprém</b> - Első alkalommal tartott szintvizsgát kereskedő szakmában a Veszprém megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Huszonnegy diák az egyik hipermarketben adott számot tudásáról.

Kiss Nikolett

Tavaly szeptembertől 11 új szakma került a meglévő 16 mellé a kamara szakmai felügyelete alá. 


 A való világban, azaz az egyik hipermarketben kellett számot adni ismereteikről a leendő kereskedőknek 
(Fotó: Andrónyi András)


Ezúttal első alkalommal rendezték meg az érettségi utáni képzésben résztvevő kereskedők szintvizsgáját. Méghozzá a megszokottnál egy félévvel korábban, ugyanis ezen a vizsgán azok a diákok jelentek meg, akik indulnak az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen, amelynek pedig előfeltétele ez a szintvizsga. 

A huszonegy vizsgázó közül hárman a várpalotai Faller, egy diák az ajkai Bercsényi, a többiek pedig a veszprémi Jendrassik-Venesz szakközépiskola tanulói. 

Gubicza Zsanett, a kamara szakképzési vezetője elmondta: azért is jó, hogy a kamara gyakorolja a vizsgáztatói jogokat, mert így a diákoknak idegen emberek előtt kell számot adni a tudásukról, valamint a gazdaság szereplőinek bevonásával az elmélet és a gyakorlat közelebb kerül. 

A diákoknak írásban és gyakorlatban, valamint idegen nyelven is vizsgázniuk kellett. 




 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!