Még lehet jelentkezni a csütörtöki torkoskodásra

<b>Veszprém</b> - Minden bizonnyal az idén is sikeres lesz a torkos csütörtök akció, ugyanis a múlt hét közepéig már csaknem nyolcszáz étterem jelezte részvételét a február 26-i akcióban. Remélhetőleg a tavalyihoz hasonlóan ezernél is több étterem kínálja ezt a lehetőséget.

Kiss Nikolett

A Nagy Ízutazás kampányév keretében négy évvel zeelőtt hirdette meg a Magyar Turizmus (MT) Zrt. a féláron étkezős torkos csütörtököt. Azóta nagy sikernek örvend a kezdeményezés, a résztvevő éttermekben már napokkal, hetekkel a torkoskodó nap lelőtt le kell foglalni az asztalokat. 

Sajnos az utóbbi években akadtak problémák, visszaélések is ezzel kapcsolatban: volt, aki az italra nem, csak az ételre biztosította az árengedményt, míg olyan vendéglátóhelyek (bár utóbbiaknál ez a megnevezés erős) is akadtak, akik előbb felárazták az ételeket, majd abból adtak kedvezményt. 

Ezt kiküszöbölendő az MT Zrt. feltételül szabta, hogy az akció előtt legalább egy héttel használatos a la carte étlap ételeire és italaira vonatkozik a féláras kedvezmény.

Az akció népszuerűségét bizonyítja egyébként, hogy míg a kezdpő évben 500, 2007benn 700, tavaly pedig már országszerte legalább 1100 vendéglátóhely csatlakozott a résztvevők listájához, és 180 ezer vendég torkoskodott. Az előzetes jelentkezés, amellyel az MT Zrt. az írásbeli kommunikációt is garantálta, hétfőn lejárt, de február 6-ig még lehet jelentkezni az éttermeknek az akcióra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!