Szórakozás - Egyre többen járnak klubokba

<b>Megyei körkép</b> - A dermesztő hidegben nem jó az utcán beszélgetni, sokkal jobb például a művelődési házak által szervezett klubfoglalkozásokon társas életet élni. Sokan csak a társaság kedvéért látogatják az általában heti rendszerességgel működő klubokat.

Munkatársunktól

A megye négy művelődési házának munkatársát kérdeztük arról, hogy náluk milyen klubok működnek, melyeket látogatják a legtöbben és tervezik-e újabbak indítását.

Veszpréminé Turtsányi Valéria, a pápai Jókai Mór Művelődési Központ igazgatója nagyon büszke arra, hogy náluk 52 közösség működik. Többek között néptánc, moderntánc, aerobic, jóga, életmód, komoly és könnyűzenei zenekarok, honismereti, természetjáró, bélyeggyűjtő és éremgyűjtő klub, filmklub. Idén tűzzománc szakkört szeretnének indítani. 

Devecserben a képzőművészeti és sakk-klub a leglátogatottabb. Cseh Tiborné művelődésszervezőtől megtudtuk, hogy újabb egyesületeket szeretnének létrehozni, melyek elsősorban a fiatalokat és a középkorú hölgyeket céloznák meg. 

- Baba-mama klubba és a bridzs klubba járnak a legtöbben Tapolcán, de sakk- és színjátszókör is működik a település művelődési házának falai között - tudtuk meg Tóth Boglárka művelődésszervezőtől.

Zircen nagy népszerűségnek örvend a foltvarró klub és a Tündérsíp elnevezésű gyermekeknek tartott kézműves foglalkozás. Benczikné Tóth Magdolna, az intézmény vezetője azt is elmondta, hogy sokan érdeklődnek a népi kismesterségek iránt, a tavalyi évben a bőrműves tanfolyam aratott nagy sikert, idén pedig kosárfonó tanfolyamot szeretnének indítani. 

Zircen még a versmondó kör és a vegyeskórus is heti rendszerességgel tart összejöveteleket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!