A Csík zenekar is fellép - Mégis háromnapos lesz a No Motor Rally

<b>Csesznek</b> - A tervezettnél egy héttel később és egy nappal hosszabban tartják a No Motor Rally nevű természetjáró és kulturális fesztivált.

Győrffy Árpád

Trieblné Stanka Renáta polgármester elmondta, hogy az önkormányzati képviselőkből, turisztikai vállalkozókból, civil szervezetek képviselőiből álló szervező bizottság különböző okok miatt módosított az eredeti, szűkebbre szabott elképzelésen és május második hetének végére tűzte ki a már hagyományosnak mondható rendezvény időpontját. 


A tervezettnél egy héttel később és egy nappal hosszabban tartják a No Motor Rally nevű természetjáró és kulturális fesztivált
(Fotó: Győrffy Árpád)

Így lehetővé vált az is, hogy a korábbi évekhez hasonlóan három napon át tartson a már országos hírű rendezvény. 

A fesztivál május 8-án, ráhangoló, ismerkedő műsorral indul, hogy a már pénteken a községbe érkezők és ott megszállók jó hangulatban készülhessenek a másnapi túrára, programokra. 

Kiállítás nyílik a községben élő Pásztor János festőművészt műveiből, közös szalonnasütés és retro disco zárja a napot. 

A falu környékén kijelölt túraútvonalakat - a 15 kilométeres családi, a 26 kilométeres sportosabb és az igazi sportembereknek szánt 40 kilométeres táv valamelyikét  szombaton és vasárnap lehet teljesíteni, akár több részletben is. 

A 40 kilométeres mellett az idén először jelölnek ki 70 kilométeres távot a kerékpárosoknak. Persze, a biciklisek ugyancsak indulhatnak a rövidebb útvonalakon is. 

Szombaton és vasárnap folyamatosan működik majd az állatsimogató, a kézművesudvar, a kirakodóvásár, lesz csacsifogat, lovaglás, teke és várlátogatás idegenvezetővel. 

A szombat délutáni néptánc találkozó fellépőivel még zajlik az egyeztetés. A helyi fiatalok mellett várhatóan zirci, herendi, homokbödögei, darnózseli, szentgáli és csornai néptáncosok lépnek fel a műsorban. 

A szombat este szenzációja a Csík zenekar koncertje lesz. Vasárnap tovább zajlanak az állandó programok, ekkor tartják a hagyományos falusi disznóvágást, melyhez a helyi képviselők Lovason is gyűjtöttek tapasztalatokat. 

Délután újabb kulturális program, az eredmények kihirdetésével, este cigányzenés disznótoros vacsora és utcabál zárja a rendezvényt.

A kulturális műsorok az idén is ingyenesek lesznek Cseszneken.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!