Cáfolatözön a Cozma-ügyben

<b>Veszprém</b> - A Marian Cozma-gyilkossággal kapcsolatban megjelent több sajtóinformációt is cáfolt szerdán a megyei főkapitányság.

Halmos György

Az ügyeletre - a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben - a gyilkosságot megelőzően, szombaton a Patrióta Lokálból nem érkezett bejelentés, a bűncselekmény előtt szolgálatban lévő rendőr nem járt ott, intézkedés nem történt. 

A szórakozóhelyen, illetve az utcában az éjszaka folyamán négy, szolgálaton kívüli rendőr járt, akiket a nyomozóhatóság az ügyben tanúként hallgatott ki. Közülük a bűncselekmények elkövetése idején a Patrióta Lokálban egy szolgálaton kívüli rendőr tartózkodott. 

A bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval nem rendelkezett, az ott tartózkodásáról jelentést tett, az oda érkező szolgálatban lévő rendőr kollégáknak felfedte rendőri voltát. 

A bárban korábban tartózkodó másik rendőr fél órával az események kezdete előtt a szórakozóhelyről hazament, így érdemi információval nem rendelkezett. Határozottan cáfolható, hogy őt bárki elküldte volna. 

A másik két szolgálaton kívüli rendőr egy közös társasággal, az utcai események időpontjában érkezett a helyszínre. Mindketten a helyszínen maradtak a szolgálatban lévő rendőrök megérkezéséig és az elsődleges intézkedésekig. Tanúként hallgatták ki őket. 

A nyomozás jelenlegi szakaszában kizárható és cáfolható az a sajtóértesülés, hogy a szórakozóhelyen tartózkodó rendőr a roma társasággal érkezett, annak tagja volt, illetve azt megelőzően biztonsági őrként dolgozott volna. A szórakozóhelyen tartózkodó bírót tanúként a vele kapcsolatos hírek megjelenése előtt kihallgatták. 

Az igazságügyi szakértői boncolást, a sajtóhírekkel ellentétben nem a rendőrség szakértői – mivel ilyenekkel nem rendelkezik -, hanem független igazságügyi orvos szakértők végzik. 

Az eljárási cselekményről készült jegyzőkönyvbe – a nyomozóhatóság tagjain kívül – a büntetőeljárásról szóló törvényben meghatározott személyek (például a védők) betekinthetnek, arról az ott meghatározottak szerint kaphatnak másolatot. 

A rendőrség cáfolta azt is, hogy a bűncselekmény elkövetésének időpontjában mindössze négy rendőr lett volna közterületi szolgálatban, mivel tizennégyen láttak el szolgálatot, majd a bűnügyi- és közrendvédelmi állományt soron kívül berendelték.

Itt mindent megtudhat a Cozma-gyilkosságról!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!