Fiatal vállalkozóknak indítanak csereprogramot

<b>Budapest</b> - "Erasmus Fiatal Vállalkozóknak" néven indít csereprogramot az Európai Bizottság - közölte a programot koordináló ITD Hungary csütörtökön az MTI-vel.

MTI

Az Európai Bizottság által finanszírozott program keretében az utóbbi három évben indított magyar cégeknek egy hasonló profilú, de már tapasztalt európai vállalkozásnál lesz lehetőségük eltölteni maximum fél évet. 

A tapasztalt magyar vállalkozások pedig új, európai vállalkozást fogadhatnak.

A programra jelentkező magyarországi cégeknek az ITD Hungary Enterprise Europe Network irodája keres más uniós tagországban már működő, a programra regisztrált mentor vagy tanulni vágyó céget.

Az Európai Bizottság az utazás- és szállásköltséget fedezi; 2009 és 2010 között így összesen 870 külföldi kiutazás valósulhat meg.

A program elsődleges célja az induló és már létező kis- és középvállalatok versenyképességének növelése, nemzetköziesedésük elősegítése valamint az új és tapasztalt vállalkozások közötti tudás- és tapasztalatátadás - idézi a közlemény Dobos Erzsébetet, az ITD Hungary Enterprise Europe Network magyarországi hálózatának igazgatóját.

A program iránt érdeklődő cégek legkésőbb 2009 decemberéig jelentkezhetnek itt! Illetve ezen a címen.

Az Európai Bizottság a csereprogramot a válság elleni küzdelem egyik lehetséges eszközének is tekinti, hiszen az új vállalkozók készségeket és perspektívát nyernek.

Az Európai Unió felmérése szerint az európai fiatalok 51 százaléka szívesen választaná a vállalkozói pályát, de közülük csak néhányan valósítják meg ambícióikat. 

A vállalkozást indítók is elsősorban inkább a hazai piacon tevékenykednek ahelyett, hogy akár az Európai Unión belül, akár azon kívül használnák ki a kereskedelmi lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!