70 milliós csalássorozat orvosi vényekkel!

<b>Veszprém</b> - A rendőrség egy győri párost gyanúsít azzal, hogy recepteket hamisítva rendkívül drága gyógyszereket váltottak ki, amit azután eladtak, ezzel csaknem 70 milliós kárt okoztak.

Halmos György

A rendőrség tájékoztatása szerint egy férfi március 6-án két veszprémi gyógyszertárban próbált meg 100 százalékos tb-támogatású, növekedési hormont tartalmazó gyógyszerről szóló vényeket beváltani. 

Az egyik helyen a patikus visszaellenőrizte a receptet, és felhívta a vényen szereplő győri orvost, aki elmondta: nem írt fel ilyen gyógyszert, mert ezeket csak speciális szakvizsgával rendelkező orvos adhat betegnek. 

Ezután értesítették a rendőrséget. 

A veszpérmi nyomozók a elfogták a hamis recepttel próbálkozó fiatalembert. A két vényen összesen 2,5 millió forintnyi tb-támogatást élvező gyógyszer szerepelt, ezért a rendőrök azonnal felvették a kapcsolatot az Országos Egézségbiztosítási Pénztárral. 

Az OEP vizsgálatot indított, és megállapították: csak Győr-Moson-Sopron megyében tíz személy nevét és taj-számát használták fel, öt győri orvos nevében váltottak ki hamisított recepteket. 

A nyomozók eljutottak ahhoz a győri párhoz, akik a recepthamisítások mögött állnak. A hamis receptekkel kiváltott szereket az elkövetők értékesítették. 

Az OEP belső vizsgálatot indított, ennek eredményeként kiderült, hogy a kár eléri a 67 millió forintot. A kapitányság csalás bűntette miatt folytatja az eljárást az ügyben, a gyanúsítottak közül kettő előzetes letartóztatásban van.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!