A közjót szolgálják - Bemutatkozott a Magyar Katolikus Rádió

Veszprém - Öt éve működik a Magyar Katolikus Rádió (MKR), amely sokak szerint egyedüliként valósítja meg a közszolgálatiságot, a közjó szolgálatát a hazai médiafronton, tartalmasan és útmutatóan vállalva magyarságát, katolikusságát, egyetemességét, vagyis hogy mindenkihez kíván szólni műsoraival.

Toldi Éva

Ez fogalmazódott meg a a hittudományi főiskola rendezvényén, ahol az MKR volt a főszereplő. 

Kevés olyan vendég járt eddig a főiskolán, aki nemcsak egy előadással érkezett, hanem estét betöltő színes zenés-irodalmi, művészeti műsorral. 


A Magyar Katolikus Rádió színes műsorral érkezett Veszprémbe
(Fotó: Andrónyi András)


Azok, akik azt gondolták volna, hogy e rádió huszonnégy órás imádkozásra, rózsafüzérezésre hívja hallgatóit, tévedtek, hiszen semmiképpen sem egy ájtatos, bölcsességeket ismétlő csapattal került szembe, hanem egy életvidám, mosolygós, lelkes, ugyanakkor mélyen hívő, magatartásával, személyes habitusával, lelkületével a keresztény elvek, eszmények, az örök értékek mellett kiálló közösséggel, amely mindezt a rádió hullámain is szeretné közkinccsé tenni, megszólítván és megszólaltatván napjaink emberét. 

Spányi Antal püspök, vezérigazgató és Juhász Judit vezérigazgató-helyettes munkatársaikkal és azokkal a művészekkel érkeztek Veszprémbe, akik rendszeresen közreműködnek a rádió műsoraiban. 

Így ott volt Szikora József, a közéleti szerkesztőség vezetője munkatársaival, a veszprémi Udvarhelyi Erzsébettel és Magyar Bertalannal, valamint az ugyancsak veszprémi Bolla Milán zenei szerkesztővel. 

Részt vett az esten  E. Román Kata, a kulturális szerkesztőség vezetője munkatársaival, helyettesével a szintén veszprémi Andrónyi Kolossal, illetve Pápai Erika színművésszel, akikkel felidézték, hogy összefogással miként tudtak segíteni Kaszás Attila özvegyének és gyermekeinek egy mese-cd elkészítésével, melynek teljes bevételét átadhatták a gyászoló családnak. 

Az esten Kodály-, Liszt- Csermák-dallamok szólaltak meg  Hegedűs Endre zongoraművész és felesége, valamint Bolla Milán hegedűművész, és Gaál Csaba operaénekes előadásában. Eötvös Károly írásaiból olvasott fel részleteket Borbiczki Ferenc színművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!