Egyenlőség a közéletben

Veszprém - Nem jut elég pénz a fogyatékkal élők nyílt munkaerőpiaci foglalkoztatására, zárolták ugyanis a célra elkülönített négy milliárd forintot.

Szabó Péter Dániel

Mindezt dr. Kósa Ádám, siketként az említett társadalmi csoport ügyeit magáénak érző Európa-parlamenti képviselőjelölt mondta el a Védegylet Veszprémért Egyesület (VVE) által szervezet, Esélyegyenlőség a közéletben című mini-konferenciát megelőző sajtótájékoztatón. 

A Dubniczay-palotában csütörtökön tartott, önkormányzat- és országgyűlési képviselőket, valamint civil szervezetek képviselőit felvonultató tanácskozás nem titkolt célja a fogyatékkal élők helyzetének megvitatása volt. 

Kósa Ádám hangsúlyozta, sorstársai közül csupán minden tizedik dolgozik Magyarországon, míg Nyugat-Európában minden negyedik. 

Ami a számokat illeti, hazánkban 600 ezer, Európában pedig mintegy 50 millió embert érint a kérdés, azaz semmiképp sem lehet úgymond a szőnyeg alá söpörni a fogyatékkal élők helyezetét. 

A szakadék nagy, s ha nem teszünk ellene, még tovább nőhet, szögezte le a képviselő-jelölt, aki a civilben a Fogyatékos Emberek Szövetségeinek Tanácsában elnöki tisztet tölt be. 

- Fontos, hogy meghallgassuk a fogyatékkal élők véleményét,, mert sok esetben gazdagabbak, s tapasztaltabbak más embertársainknál - mondta el dr. Navracsics Tibor

Az országgyűlési képviselő szerint nem létezik elsőrendű és másodrendű állampolgár, a magyar társadalom alapvető kötelessége hovatartozástól, egészségi állapottól függetlenül mindenkinek lehetőséget adni arra, hogy teljes értékű emberként élhessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!