Szenvedôs MKB-siker - Nehezen törte meg riválisát a Veszprém

Budapest - Kissé szenvedve is biztos, nyolcgólos sikert aratott az MKB Veszprém KC a PLER KC otthonában a Budapest Bank férfi kézilabdaligában tegnap.

Horváth Gábor

PLER–MKB Veszprém 
21:29 (13:13) 

Pestszentimre, 1200 nézô. 

V.: Bonifert, Oláh. 

PLER KC: PAUL – Rév 4 (1), HARSÁNYI 5 (2), Lendvay 2, Kocsi 2, Babics 1, Bakos 1. Csere: FORGÁCS 3, Korsós,Edzô: Nagy Károly. 

MKB Veszprém KC: Liszkai – Iváncsik T. 3, Vilovszki 3, Lapcsevics, Lusnyikov 1, Ilyés, Korazija 1. Csere: EKLEMOVICS 5, VUJIN 6, Perez 2, Putics, GULYÁS 3, IVÁNCSIK G. 5. Edzô: Mocsai Lajos. 

Kiállítások: 10, ill. 12 perc. 

Hétméteresek: 4/3, ill. 1/0. 

A február 8-án történt tragédia óta a veszprémi játékosok elsô alkalommal melegítettek a Cozma feliratú póló nélkül. A gyászidôszak a Ciudad Real elleni BL-negyeddöntô visszavágóján járt le. 

A mérkôzés elsô gólját Vilovszki szerezte, a PLER azonban fordított. 

Az MKB a kilencedik percre dolgozta le az idôközben kétgólossá váló hátrányát (3:3), Ilyést azonban kiállították és ismét a hazaiak jutottak elônyhöz. A 14. percben már 8:4-re vezetett a jól védekezô PLER, amelynek kapusa több vendégpróbálkozást is meghiúsított. 

Nem sokkal késôbb Liszkai is megmutatta tudását: a Veszprém elkezdte a felzárkózást. A vendégek a félidô hajrájában visszaszerezték a vezetést, de a legvégén betaláltak a hazaiak és a csapatok döntetlennel vonultak pihenni.

A második részben Gulyás és Iváncsik G. érkezett a veszprémiekhez, utóbbi szép góllal nyitott, a PLER pedig továbbra is jól állta a sarat. Az MKB hátsó alakzata is összeállt, az elsô hazai találatra hat és fél percet kellett várni, eközben a bajnoki címvédô jutott elônyhöz (14:16). 

A hajráig nem tudott ellépni ellenfelétôl a Veszprém, majd Iváncsik G. pontos befejezésével és Eklemovics szép góljaival sikerült növelni a különbséget. Az MKB felszabadultan kézilabdázott az utolsó percekben, a hazai gárda pedig elfáradt, így a végén biztos vendégsiker született. 

Nagy Károly: – Ideges hangulatú, küzdelmes meccs volt. Az MKB a végjátékban megmutatta, miért is nemzetközi csapat. 

Mocsai Lajos: – A jól szervezett védekezés ellen nehezen találtuk az ellenszert, de ez várható volt, hiszen nehéz sorozat után vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!