Emelik a hitelkeretet

Veszprém - Több gazdasági ügy mellett az ezeréves megyék szombati ünnepségéről is tárgyalnak a megyei önkormányzat május 21-i ülésén.

Győrffy Árpád

A tervezett napirendek szerint tulajdonosként döntenek a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2008. évi beszámolójáról és a nyereségfelosztásáról, felülvizsgálják és aktualizálják a megyei fenntartásban működő intézmények alapító okiratait, megtárgyalják a Vas megyei önkormányzattal tervezett közoktatási megállapodást, mellyel egy pápai beszédfogyatékos tanuló ellátásához teremtik meg a lehetőséget. 

Döntenek arról a javaslatról is, amely a gazdasági válság hatásaira tekintettel negyedéves haladékot adna az almádi Neptun strand vevőjének, hogy a 236 milliós vételárhátralék nagyobbik felét kifizesse. 

A közgyűlés tagjai a tervek szerint módosítják egyes megyei fenntartású intézmények fűtését, melegvízellátását biztosító non-profit kft.-vel kötött hőszolgáltatási szerződést, és döntenek a folyószámla-hitelkeret felemeléséről. 

A fentieken túl a csütörtöki ülésen hivatalosan is megalkotják azt a határozatot, amit majd a négy megye  Fejér, Pest, Veszprém és Zala  közgyűlései közfelkiáltással elfogadnak a sólyi közös ünnepi megemlékezésen. A megyeházán 9 órakor kezdődő tanácskozás nyilvános az érdeklődők előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!