Japán nyelvóra a Kossuth iskolában

Veszprém - Japán nyelvi órán vehetnek részt a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai.

Balla Emőke

A Kossuth Lajos Általános Iskolának japán testvériskolai kapcsolatot ajánlott  Kiliti Joruto, a JAHUSC (Japán-Hungarian Support Center Tokyo) munkatársa. Az iskola bemutatkozásként a Kossuth gáláról készült DVD-t és az évente megjelenő Kossuth Krónika újság egy-egy példányát küldte el Japánba, tájékoztatott Cz. Nagyné Bándi Klára igazgató. 

Több nagyváros, így Tokio, Kyoto, Odawara, Hadano és Yokohama iskolái is jelentkeztek a kapcsolatfelvételre, ez év őszén egy japán hegedűművész és egy origami mester is ellátogat Veszprémbe. 
 
A kapcsolat első lépése a heti rendszerességgel, on-line japán nyelvoktatás az érdeklődő gyerekek számára, a legszorgalmasabbaknak 2010-től cserediák utazási lehetőséget szerveznek. 

A nyelvoktatásra az iskolából több mint nyelven diák jelentkezett. Okubo Sachiko, egy japán gyár tulajdonosának a felesége a napokban járt az intézményben, hogy a negyven érdeklődő gyerekkel együtt kivetítőn keresztül meghallgassa az első on-line próbaórát Japánból. 


Japán vendégek érkeztek a Kossuth iskolába, Skype-on keresztül japánul tanulnak a gyerekek
(Fotó: Penovác Károly)

Kiliti Joruto Skype-on keresztüli távoktatással tartotta az első japán nyelvi órát, amikor köszönni és számolni tanultak a gyerekek, sok érdekességet tudtak meg Japánról, a japán emberek életéről, megismerkedhetnek a távol-keleti kultúrával. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!