Magyarországon is kimutatták az új influenzavírust! (frissítve)

Budapest - Magyarországon is kimutatták az új influenzavírust, mégpedig egy brazil állampolgárnál - közölte az MTI-vel Székely Tamás egészségügyi miniszter pénteken.

Szausev Xénia

A brazil férfi Egerben lett beteg, beutalták a helyi kórházba, ahol mintát vettek tőle, ami negatív volt. A mintát elküldték az Országos Epidemiológiai Központba. Ott a további laboratóriumi vizsgálatok kimutatták a H1N1 vírust a szervezetében - mondta.

A brazil állampolgárságú férfi New Yorkban él és három nappal ezelőtt turistaként érkezett Magyarországra. Akkor még nem volt beteg. Később belázasodott, s felső légúti tünetekkel háziorvoshoz fordult. Az orvos megvizsgálta és tünetei alapján beutalta az egri kórházba.  

A brazil fiatalember időközben meggyógyult. Felvették vele a kapcsolatot, hogy segítségével felkutassák azokat az embereket, akikkel betegsége alatt találkozott - mondta a miniszter.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!