Totális munkanélküliség, szociális robbanás fenyegeti a cigányságot

Veszprém - Szociális robbanás következhet be a cigányság körében, ha nem történik végre valamilyen fordulat - jelentette ki Farkas Flórián egy tegnap délután sajtótájékoztatón.

Győrffy Árpád

A Lungo Drom elnöke országos kampánykörútjának utolsó állomásaként tartott fórumot a Veszprém megyei cigányoknak Talabér Márta (FIDESZ) megyei közgyűlési alelnök és a Fidesz frakció tagjaként dolgozó Ékes József országgyűlési képviselő részvételével. A nagy érdeklődéssel kísért fórumon nem voltak jelen a megyei cigány kisebbségi önkormányzat többségét adó másik romaszervezet, a MACIFÉSZ tagjai.

A beszélgetést megelőző sajtótájékoztatón Farkas Flórián elmondta, hogy jelenleg a munkaképes cigányság 85-90 százaléka munkanélküli. A baloldali kormány most az utolsó megélhetési forrásukat is elvette a gyes, a gyed, a családi pótlék feltételeinek hét eleji szigorításával. Rövidesen eljutunk a totális munkanélküliséghez, és bekövetkezhet a szociális robbanás, mert a baloldali kormány Út a munkanélküliséghez programja nem váltotta be a reményeket. 

A Fidesz frakcióhoz tartozó országgyűlési képviselő szerint cigányok nagyon elszántak, és a kormányzat, szerinte cigányellenes politikáját is mérlegre teszik az uniós választásnál. Erre szükség is van, mert szerinte csak akkor lehet megfelelő vereséget mérni a baloldalra, ha a cigányok elmennek szavazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!