Ajkai diáksikerek népdalokkal

Ajka - Két komoly sikert értek el a 2008-2009-es tanévben a Borsos iskola Eötvös tagintézményének ének tagozatos tanulói.

Tisler Anna

Mint Fábiánné Adorján Renáta tanártól megtudtuk, az Éneklő Ifjúság versenyen az iskola nagykórusa érdemelte ki az Év kórusa címet. A kiskórus arany minősítést kapott diplomával. Az énekkarosok Balatonfüred, Herend kórusaival, valamint több ajkai résztvevővel mérték össze tudásukat.

A tanárnő elmondta, az Év kórusa cím lehetőséget biztosít a kitüntetetteknek országos és nemzetközi versenyeken való részvételre. A most befejeződött tanévben részt vehettek volna külföldi megmérettetésen, csakhogy az azzal kapcsolatos költségeket nem minden család tudta vállalni, ezért lemondták a szereplést. A 2007-2008-as tanévben a harmadik és negyedik osztályosokból álló kiskórus volt az Év kórusa, a felső tagozatosok nagykórusa pedig aranyat kapott diplomával.

A hetedik és nyolcadik osztályosokból alakult Népdalos pacsirták a Tiszán innen-Dunán túl elnevezésű népdaléneklési versenyen képviselték Veszprém megyét. A Budapesten tartott országos rendezvényen arany minősítést kaptak. Sikerük értékét növeli, hogy az ajkaiak népzenei tagozatos intézményeket utasítottak maguk mögé. Ők is ének-zene tagozatosok ugyan, de az Eötvösben a kóruséneklésre helyezik a hangsúlyt. A Népdalos pacsirták andrásfalvai népdalcsokrot adtak elő. Felkészítőjük, Fábiánné Adorján Renáta székely népviseletet is szerzett nekik a szereplésre. Az iskolát Kőhalmi Mercédesz, Vathy Csilla, Lovasi Luca, Király Dóra, Vajda Rachel, Lánczi Veronika, Szabó Georgina, Bognár Szilvia, Csánitz Adrienn és Nagy Orsolya képviselte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!