Részben megújult a drogambulancia

Veszprém - Működése elmúlt kilenc évenek legnagyobb felújítása kezdődött el májusban a Veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancián, ahol kicserélték a nyílászárókat, és akadálymentesítették a közösségi tereket.

Halmos György

Virányi Judit, a Veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület elnök-igazgatója beszámolt arról, hogy szervezetük regionális operatív programon keresztül 10 millió forintot nyert uniós forrásból. A munkálatok kezdete óta eltelt negyed évben a szenvedélybetegek nappali ellátóintézményének részleges felújításával, valamint akadálymentesítésével végeztek. A felújítások fontosságát jelzi, hogy a megyeszékhelyen van olyan szenvedélybeteg hajléktalan, aki azért nem tudta igénybe venni a szolgáltatásokat, mert az intézet kialakítása nem volt arra alkalmas. Kiss Teodóra, a veszprémi intézet vezetője arról számolt be, hogy az ambulancia kihasználtsága maximális. A rászorulóknak, többségének középkorú férfiaknak álláskereső csoportokat, kreatív foglakozásokat szerveznek.

Az egyesület elnök-igazgatója beszámolt arról is, hogy az alkohol-drogsegély egyesület és a hajléktalanszálló munkája részben összekapcsolódik, előbbi szervezet hetente kétszer három órában addiktológiai ellátást nyújt a szállón. Az egyesület pályázati forrásból Pápán szenvedélybetegek ellátásával foglalkozó tevékenységet indít el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!