Csökkenő roamingdíjak - Kapóra jön a nyári szabadság idején

Budapest - Jó hír a külföldi nyaralásra igyekvőknek, július 1-től csökkennek a mobiltelefonos barangolás díjai az Európai Unióban.

Tremmer Tamás

A huszonhét európai uniós tagállam miniszterei hivatalosan is elfogadták a barangolás új szabályozását. Ennek köszönhetően a fogyasztók olcsóbban mobilozhatnak, a csökkenés egyes esetekben akár a 60 százalékot is elérheti. Ez éppen kapóra jön a nyári szabadság idején.

Az új rendelet egyik eredménye, hogy a fogyasztóknak semmiképpen nem kerülhet 0,11 eurónál többe, ha egy másik uniós tagállamból szöveges üzenetet küldenek.

A mobiltelefonjukkal internetező, filmeket letöltő vagy nyári képeiket hazaküldő fogyasztóknak sem kell attól tartaniuk, hogy a nyaralásból hazatérve számlasokk éri őket. Az új szabályozás szerint a mobilszolgáltatóknak másodpercalapú számlázást kell alkalmazniuk a külföldről kezdeményezett hívások harmincadik másodperce után: ez akár 24 százalékos díjcsökkenéssel is járhat.

A barangolásra vonatkozó új szabályozás július 1-jétől az Európai Uniónak mind a 27 tagállamában hatályos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!