Egészségnevelő program

Veszprém - Közös egészségnevelő programot szeretnének indítani a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulás települései őszre.

Győrffy Árpád

A polgármesterek a társulási tanács legutóbbi ülésén elvi támogatásukat adták egy, akkor még kiírás előtt álló pályázaton való induláshoz. 

A rendelkezésre álló információk szerint központi forrásból 1-10 millió forint nagyságú, a tervezett kiadások száz százalékát fedező támogatást biztosítanak majd azoknak az egészségre nevelő és szemléletformáló életmód-programoknak a megvalósításához, amelyeket a bírálók megfelelőnek értékelnek. 

A társulási tanács támogatta, hogy a kérdésben érintett szakértőkből munkacsoportot állítsanak fel a pályázat kidolgozására. A kistérség három mikrokörzetére építve az adható legmagasabb összeget szeretnék megszerezni.

A Köbli Miklós elnök vezetésével zajló ülésen a polgármesterek módosították a társulás közbeszerzési szabályzatát a törvényi előírások változása miatt. 

Az új rendelkezéseket használják már az olyan nagyobb tranzakcióknál, mint a térfigyelő kamerarendszer kiépítése a kistérség több településén. 

Ugyancsak közbeszerzési eljárást kell majd lefolytatni a belsőellenőrzési feladatok ellátásának megpályáztatásánál is, mert a két évre tervezett megbízás díja meghaladja az ehhez előírt határt.

A polgármesterek meghallgatták és elfogadták a társulás fennhatósága alatt működő helyi vidékfejlesztési iroda vezetőjének, Kaszás Balázsnak a beszámolóját. 

Támogatták dr. Francia Ferenc munkaszervezet vezető javaslatát az irodavezető lejáró szerződésének meghosszabbítására. 

Közös álláspont alakult ki arról is, hogy a jövőben erősíteni kell a kapcsolatokat a kistérség településeit érintő három Leader-közösséggel, hogy közösen hatékonyabban léphessenek fel a lehetséges fejlesztési források megszerzésénél, felhasználásánál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!