Egyházi iskolás nem mehet önkormányzati napközibe?

Veszprém - Egyházi iskolába járó gyereke miért nem jelentkezhet az önkormányzat napközis táborába? kérdezte olvasónk.

Balla Emőke

Szabó Erika csütörtöki számunkban megjelent cikkünkre reagálva jelezte: egyházi intézménybe járó gyereke nem vehet részt az önkormányzat napközis táborában vagy napi 3500 forintot kellene fizetnie.

Szauer István, az önkormányzat oktatási irodájának vezetője elmondta: nemcsak a tíz önkormányzati, de a két katolikus (Padányi és Szilágyi) iskolának is felajánlották a lehetőséget, társuljanak a programhoz. A napközihez az önkormányzat támogatásán túl a táborozó gyerekek létszámának arányában az általános iskolák is hozzájárulnak, ezt az egyházi iskoláknak is megkellene tenni (korábbi években volt példa a közös táborozásra).

Az érsekség fenntartásában lévő két katolikus iskola azonban úgy döntött, az idén a tábort nem tudja fedezni. Halmay György, a Szilágyi iskola igazgatója arról tájékoztatott, a két katolikus iskola közösen hirdetett kéthetes napközis tábort, ám arra olyan kevesen jelentkeztek, hogy azt mégsem indították el. A gyerekek számára nagyon sok lehetőség adott, többen jelentkeztek például az iskola néptánc-, cserkész-, hittan- és vándortáborába, de vannak a városban más, viszonylag megfizethető sportáborok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!