Füredi időutazás

Balatonfüred - Füred Anno címmel kiállítás nyílt Somos Zsuzsa grafikusművész alkotásaiból szombaton a Balaton Szabadidő- és Konferecia-Központban. A tárlatot Kőrös Márta makettjei színesítik.

Gaál Julianna

- Szeretettel, aprólékossággal készültek Somos Zsuzsa munkái, melyek hitelesen utalnak a képeken megjelenített korra - fogalmazott megnyitóbeszédében Kádár János Miklós Munkácsy-díjas festőművész.  


Füred Anno címmel kiállítás nyílt Somos Zsuzsa grafikusművész alkotásaiból 
(Fotó: Penovác Károly)


A századfordulós füredi életről készült alkotások mentesek mindenféle csöpögős nosztalgiától, sokkal inkább jellemzik őket a nőiesen finom megfigyelések, melyek férfias kezelésű pasztellben jelennek meg. 

Az Alsóörshöz kötődő művészt Balatonfüredre látogatva megérintette a város hangulata, így jött a gondoltat, hogy a város száz évvel ezelőtti életét, hangulatát megörökítse.
 
Kőrös Márta makettjei, illetve diorámái elkészítéséhez a művésznő rendkívül alapos kutatást végzett, ezek mind önálló alkotások, mindazonáltal tökéletesen kiegészítik Somos Zsuzsa munkáit.
 
A tárlat megnyitóünnepségén fuvolán közreműködött Csincsi Mariann.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!