Gyulaffy-napok a Csobáncért

Gyulakeszi - Pénteken nyitják meg a hagyományos Gyulaffy Napok Csobáncért rendezvénysorozatot. A délutáni tapolcai toborzó után a programok nyitásaként 17 órakor tisztelegnek a résztvevők a településen Gyulaffy László szobránál.

Szijártó János

Majd rockkoncert, fáklyás lovasfelvonulás, este pedig Kormorán koncert vár mindenkit a Csobánc lábánál.
 
A Gyulaffy László Hagyományőrző Lovasbandérium Csobánc Váráért Közhasznú Alapítvány immár hatodik alkalommal rendezi meg a teljes hétvégét felölelő programsorozatot. 

Célként a történelmileg hiteles, a hajdani kultúrát felelevenítő turisztikai program megrendezését tűzték ki, az ebből származó bevételeket pedig a csobánci vár romjainak állagmegóvására fordítják. 

Idén is életre kel az 1500-as évek török kori Magyarország. A vendégek ízelítőt kapnak a kihalófélben lévő mesterségekből, a néphagyományok, népszokások felidézésén keresztül megismerhetik a kor hagyományait, az őshonos magyar haszonállatvásár hangulatát. 

Kóstolót kaphatnak a páratlan ízvilágú török és magyar konyha ínyencségeiből. A gyermekekre is gondoltak a szervezők, őket egész napos játszóház, szalmavárfoglaló, mesemondó, bábszínház és számtalan színes program várja. 

A díszes lovasbandériumok felvonulása és bemutatója a kor harci szellemét mutatja be, az autentikus népzenei és népművészeti műsorok révén megelevenedik a magyarság gazdag kultúrája. 

(Fotó: archív)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!