Kamerás kereszteződés: Ismét növekszik a szabálysértők száma

Veszprém - Az elmúlt hónapban a korábbiakhoz képest ismét jelentősen megemelkedett a tilos jelzésen áthaladó autósok száma a Budapest-Jutasi út kereszteződésében, ahol a szabálytalanságot kamera rögztíti.

Halmos György

Volf Péter, a veszprémi kapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője elmondta, hogy nincs pontos magyarázata annak, miért emelkedett újra jelentősen a szabálysértő vezetők száma a kamerával megfigyelt kereszteződésben. 


Az elmúlt hónapban a korábbiakhoz képest ismét jelentősen megemelkedett a tilos jelzésen áthaladó autósok száma a Budapest-Jutasi út kereszteződésében
(Fotó: Gáspár Gábor)

A veszprémi kapitányság adatai szerint februárban összesen tizennégyen hajtottak át a tilos, ketten a sárga jelzésen, júniusban ez a szám júniusban ötvenre és huszonháromra emelkedett. 

(A közigazgatási bírság szerint a tilos jelzésen áthajtó sofőrt, vagy a jármű üzembentartóját 100, míg a sárga jelzés előtt meg nem álló vezetőt 50 ezer forintra büntetik.) 
 
Az emelkedő tendenciát magyarázhatja az, hogy a kereszteződésben jelentősen megnövekedett a forgalom, de akár az is: sokan a nemrégen bekövetkezett jogszabályi változásokat értelmezik rosszul - vélekedett az osztályvezető. 

(Az Alkotmánybíróság májusi határozata szerint alapjaiban módosul az objektív felelősséggel kapcsolatos eljárási rend, azonban ez nem érinti a közigazgatási bírság lényegét.) 

Az őrnagy szólt arról, hogy a nagy forgalmú csomópontban továbbra is fokozott óvatosságal kell közlekedni. A kapitányság keresi annak a lehetőségét, hogy milyen pályázati források állnak rendelkezésre további, a közlekedésbiztonságot növelő kamerák telepítésére. 

Elképzelhető, hogy a megyeszékhely frekventált csomópontjaihoz helyeznek olyan kamerákat, amelyek máshol, így a lámpás keresztődéssé alakított csatáriban, vagy később a litériben nem szükségesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!