Litkey újabb sikere

Balatonfüred - Tizenegy hajóosztály számára rendezték meg a napokban a Nagyhajós Országos Bajnokság első fordulóját.

B. Virág Rita

Közel 500 résztvevő nevezett a nagyhajós országos bajnokságra, amely öt napon át tartott. Néhány hajóosztályban külföldiek is kipróbálták magukat, például a J 24-eseknél az Európa-bajnoki ezüstérmes olasz Botta Dritta és legénysége sokáig vezetett a versenyben, de végül meg kellett elégednie a harmadik helyezéssel. 

Szólnunk kell még a kilencszeres Kékszalag-győztes Litkey Farkasról, aki az Asso osztályban megszerezte első győzelmét az Asso Le Mióval.

A szervezők négy pályát jelöltek ki, az A és B jelűeken Füreden az Európa 30, a 22-es cirkáló, az Elliott 770, a J 24, az Asso 99, a Nautic, az YSI osztályba tartozók versenyeztek. 

A C1, a C2 pályákon Csopak környékén az összevont cirkáló, a 70-es és a 30-as cirkáló kategória hajói, míg a D pályán Tihanynál az 50-es cirkálók tették próbára magukat.

Az első napokon a viharos szél igencsak megnehezítette a 94 egység dolgát, több vízbeesés, borulás, sőt árbóctörés is történt. Az utolsó két versenynapon már  azon izgultak az indulók, hogy végre vízre szálhassanak. A zárónapon már egyetlen futamot sem sikerült lebonyolítani.


Az Európa 30-as mezőnyben végül dr. Takács István győzőtt
(Fotó: Mag Andrea)


Eredmények

Európa 30: 1. Hadúr, dr. Takács István (TVSK), 2. Ábránd, dr. Dulin Jenő (BHSC), 3. Bestia, Domokos László (TYC SE). 

22-es cirkáló: 1. Vihar, dr. Nyáry István (TYC SE), 2. Gitta, Elekes Béla (TVSK), 3. Hurricane, Holczhauser András (Kereked). 

Elliott 770: 1. Audentes, Szoják Balázs (BFYC), 2. Bernát, Fazekas László (General SK), 3. Sámán, Bathó Tamás (BYC). 

J 24: 1. Imi J, Székely Antal (BHSE), 2. Kirowski, Kovács Zoltán (EGIS), 3. Montella Luca, Botta Dritta (Olaszország). 

Asso 99: 1. Asso Le Mió, Litkey Farkas (KMP VSE), 2. Peecasso-Grid, Szilvassy Attila (EGIS), 3. Erste, Detre Szabolcs (KMP VSE). 

Nautic: 1. Gyöngy, Józsa Márton (YCBP), 2. Classica, Galántha Gergely (Arcadom SE), 3. Szent Ágota, Adriány Zoltán (SVSE). 

YSI: 1. Promixo, Eszes Tamás (YCBP), 2. Favonius, Nagy Zsolt Csaba (Diego VKSE), 3. Flóra, Czégai László (BYC). 

Összevont cirkáló: 1. Szindbád, Horváth László (Szindbád VSE), 2. Sirocco, Cittel Lajos (Magyar Telecom DSC), 3. Tabu, dr. Kollár Lajos (Tabu SVT). 

70-es cirkáló: 1. Capella, Pucz Tamás (Siófoki VSK), 2. Krajcár, Holovts György (MKB VK), 3. Anna, Rutai István (THE). 

30-as cirkáló: 1. Kékmadár, Wossala György (BYC), 2. Regulus, Weöres Szabolcs (Kereked), 3. Vészmadár, Hozmann László (Kereked). 

50-es cirkáló: 1. Parti szél, Fináczy György (Kereked), 2. Scutamil, Turcsányi Béla (EGIS), 3. Fortuna, Kis-Szölgyémi Ferenc (Kereked).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!