Nem múlhat el nyár Kapolcs nélkül - Vissza a kezdetekhez!

Megált az idő: a huszadik Művészetek völgye fesztiválra még várnunk kell. A tavalyi rendezvény is különbözött a korábbiaktól, léte akkor is kérdéses volt és hamar kiderült az is, a korábbi rendező, a kapolcsi kulturális egylet az idén is visszavonul.

Balla Emőke

A falvak azonban nem adják fel, önmaguk szervezik a pár napos programot. Nem múlhat el nyár Kapolcs nélkül, vallják a településen élők. Két éve él a fesztivál, a falu emblematikus helyszínné nőtte ki magát, megismerte az egész ország, a település nevéből ige lett: megyünk kapolcsozni. 

Az ország  legtávolabbi pontjairól érkeznek a vendégek, fiatalok és idősek, szerelmek szövődtek,  született  már Kapolcs nevű kisfiú, szülő és gyerek ma már együtt jön a völgybe. 

Mikor Márta István tavaly bejelentette, hogy 2009-ben szünetel a Művészetek völgye, a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet az idén másra fordítja energiáit,a  települések úgy döntöttek: a gazdasági  válság ellenére nem adják fel a reményt, saját erőből szervezik meg a Völgytalálkát. 

- Kicsit hasonlít az idei rendezvény az első kapolcsi napokhoz - mondja Márvány Gyuláné, aki az elmúlt években is komoly szerepet vállalt a szervezésből, ő felelt a szállásokért.   

- Az idősebbeknek talán nosztalgiája van a kisebb, családiasabb hangulatú  fesztivál  iránt, a fiatalok azonban - akik szeretik a nyüzsgést - hiányolják a nagyobb  rendezvényt. 

Bizakodóak vagyunk: bízunk a programunk sikerében, abban, hogy az idén is sokan látogatnak el hozzánk. 

A Művészetek völgye tíz napja alatt a hat faluban  és a környező településeken 8000 embernek adtak szállást, a  kapolcsi szállások az idén is elkeltek

(Fotó: archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!