"Szentjánosbogár" az autóban

Megyei körkép - Mostantól könnyebb lesz megtalálni a tönkrement biztosítékot, ugyanis egy led jelzi a hibát.

Tremmer Tamás

A szituáció mindennapos: az autóban egyidőben két fényforrás is megszűnik működni. Nehezen hihető, hogy a lámpák ennyire pontosan együtt menjenek tönkre. 

Ilyenkor vélhetően a biztosíték mondta fel a szolgálatot, amit az ugyanazon áramkörön lévő elektromos berendezések hibája tesz egyértelművé.
 
Ekkor kezdődik az igei feladata: megkeresni a biztosítéktáblát, s ha ez megvan, kitalálni melyik biztosíték is adta meg magát. 

Aki keresett már biztosítékot, tudja, nem olyan egyszerű meglátni, melyikben szakadt is el a szál. Szürkületben pedig különös öröm a műszerfal-, vagy a motorháztető alatt kotorászni. 

Ettől a helyzettől tudnak megmenteni minket az előre beépített szentjánosbogarak. Ezek olyan biztosítékok, amelyek akkor világítanak, ha kiégtek, és ki kell cserélni őket.
 
Az EuropartsGroup olyan új késes biztosítékokat kezdett forgalmazni Magyarországon is, amelyeknél a hibát egy világító piros led teszi egyértelművé a kiégett biztosítékon. 

Az új biztosíték minden szabvány biztosítéktáblába könnyen beilleszthető. A forgalmazó adatai szerint a tengerentúlon már nagy sikerű termékre itthon is nagy az előzetes érdeklődés, gyors terjeszkedésre számítanak.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!