A chi szakszerű terelgetéséről

Veszprém - A feng shui alapvető funkciója a chi, az éltető energia megfelelő terelgetése a térben. Mindannyian műveljük, még ha sokszor nem is tudatosan.

Németh F. Bernadett

Kurali Ildikó feng shui-tanácsadó, lakberendező sokszor találkozik hitetlenkedőkkel, ezért ha valakinek tanácsot ad, igyekszik a téma gyakorlatias oldalánál megfogni a mondandóját.

- A feng shuit szinte mindenki műveli, csak sokan nem tudatosan - mondta a szakértő. - Ha nem jól érezzük magunkat egy térben, ösztönösen rendezgetni kezdjük a bútorokat, kidobunk felesleges dolgokat, és megnyugvást érzünk - ez is a térrendezés ősi, belülről jövő módja.

A lakás rendezéséhez azért célszerű szakértőt hívni, aki tudja, hogy a chi, az éltető energia miként áramlik. A feng shuiban két iskola létezik, de mindkettő lényege az energia megfelelő terelgetése a térben: vagyis ne akadályozzuk bútorokkal, tárgyakkal az energiaáramlást. Az energia a bejárati ajtón lép be a lakásba, és az ablakon távozik  legalábbis, ha hagyjuk.

Az úgynevezett háromajtós módszer szerint a lakást kilenc kockára osztjuk fel, ez a bágua. Az első a karrier, aztán a párkapcsolat, az egészség, az anyagiak, a központ, a segítőkész emberek, utazás, a gyerekek, alkotókészség, a tudás, valamint a hírnév területe. Ezeket erősíthetjük vagy gyengíthetjük, mikor mit akarunk elérni. A legfontosabb azonban, hogy az energia szabadon áramoljon a lakásban. Az egyes területekről később bővebben is írunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!