A tájbiciklisek szép sikerei

Litér, Veszprém - Pontbegyűjtő Országos Tájkerékpár Bajnokságot tartottak a Nosztori autóspihenő térségében, Litéren pedig megrendezték a Tekerlitér kupaversenyt.

Horváth Gábor

A hétvégi program mellé kiegészítésként - az augusztusban Izraelben megrendezendő világbajnoksághoz hasonló ösküi terepen - egy edzőverseny is társult pénteken.

Közepes magyar részvétel mellett a teljes cseh tájkerékpár válogatott, lengyel illetve osztrák versenyzők is tiszteletüket tették. Sajnos a fiatal veszprémi válogatottak (Horváth Marcell és Németh Bence) tájfutó elfoglaltságaik miatt ezúttal távol maradtak a versenytől. Ettől függetlenül szép megyei sikereknek örülhettünk.

A serdülő korú Horváth Gergő (VKE Nelson-VHS) az ifi OB-n ezüstérmes lett, de másnap visszavágott és Litéren már az első helyet szerezte meg, legyőzve ezzel a nála idősebbeket. A most felbukkanó ifi kerékpáros Bedő Csaba (VBT) szintén egy kategóriával feljebb indult és a junior mezőnyben hozott el egy értékes második helyet, míg másnap Litéren két másodperc előnnyel megszerezte az első helyet. Kovács Ágnes (Viking SE) negyedik helyezést ért el a felnőtt nők között, egy pontkihagyás miatt szorult le a dobogóról.

A férfi elitben két megyei érdekeltségű versenyző állt rajthoz: Domán Rajmund negyedik, míg Vajda Zsolt az ötödik helyen végzett. A szenioroknál pedig Domán Gábor hetedik lett.

A felnőtt kategóriákban a hölgyek kivételével mindkét nap a nemzetközi mezőny ereje érvényesült, bár az ob-n Füzy Anna és Cseh Veronika maga mögé utasította a teljes cseh csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!