Csipkerózsika felébredt - Avatóünnepség Ajkán

Ajka - A Május 1. tér és környéke közlekedési létesítményeit avatták fel csütörtökön délután.

Kiss Nikolett

Schwartz Béla polgármester örömét fejezte ki, hogy lakosság magas számban képviseltette magát az avatáson, mint mondta, ebből arra lehet következtetni, hogy nagyon várták már a felújítások elkészültét. 
 
- A város ötvenedik születésnapját ünnepli az idén, önök számára most ajándékot adunk, hiszen ezen a környéken a legtöbb épület körülbelül ötven éve készült, és önök közül sokan laknak itt azóta. 


Ajkán csütörtökön felavatták a Május 1. tér és környéke felújított közlekedési létesítményeit
 (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)
 

A város egyik legnagyobb udvara ez, ahol most járdákat, utakat, parkoló helyeket, útburkolásokat adunk át, mint a 238-250. létesítményeket. Mindezek mellett a város 25. felújított játszótere is elkészült, összesen több, mint 30 millió forintot költöttünk mindenre. 

A kivitelező AVÉP Kft. remek munkát végzett, Horváth Bélával, az építési és városgazdálkodási iroda vezetőjével és Dorner László önkormányzati képviselővel rengeteget dolgoztunk a Házunk tája program munkálatain. 

- Önök, a lakosok pedig elmondták, hogy mire lenne szükség, és jól reagáltak az épületek, közterületek megújítását célzó tervekre. Jó példa is lehetne más városrészeknek, amennyiben még a külső homlokzatok is megújulnának. 

Az önök segítségével, állami és önkormányzati támogatással eddig 26 millió forintot használtunk fel, és fogunk felhasználni - mondta a polgármester, és átadta a létesítményeket Dorner Lászlónak. 

A képviselő úgy fogalmazott, hogy tiszteletre és fejlesztésre méltó ez a területe a városnak, amely Csipkerózsika-álmából ébredt mára. Kérte, hogy a lakók vigyázzanak a létesítményekre.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!