Egységben az erő - Szöllősi Bence három év után újra Füreden

Balatonfüred - Végigjárta már a korosztályos válogatottakat, de a felnôttek között még nem lépett pályára. Egyelôre nem is lát rá esélyt, elôbb szeretné visszanyerni formáját a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézicsapatához két év után visszatérô Szöllôsi Bence.

B. Virág Rita

A 23 éves füredi, veszprémi nevelésû Szöllôsi Bence kétéves tatabányai szereplés után tér vissza a tóparti egyesülethez. 

A Pannon Egyetem mûszaki menedzser szakán tanuló fiatalember a BKSE egyetlen igazolása, így aztán nem csoda, ha mindenki, Bencét is beleértve, arról beszél, a füredi csapatnak a legfôbb erénye az összeszokottság lehet. 

- Salamon Ádámmal osztozunk az irányító poszton. Szerintem jól kiegészítjük egymást, más-más stílusban kézilabdázunk. Remekül kijövünk egymással, egészséges rivalizálás van köztünk – mondta el Bence, aki szinte korábbról valamennyi csapattársát ismeri, ezért egyáltalán nem idegenként érkezett Füredre. 

Bence 13 évesen kezdett el kézilabdázni Balatonfüreden, innen került Veszprémbe, ahol az Ipari Szakközépiskolában és Gimnáziumban tanult. 

Az MKB Veszprém KC-hoz igazolt, ott szerepelt a különbözô korosztályos alakulatokban. 

Ifista korában kettôs játékengedéllyel a füredieknél is játszott, aztán a BKC és a Tatabánya színeiben párhuzamosan kézizett ugyancsak kettôs engedéllyel. 

Három éve igazolt Tatabányára, júliusban pedig visszatért Füredre. 

– A tavasszal igen gyenge formát mutattam. Mindennap ingáztam Veszprém és Tatabánya között, ami rengeteget kivett belôlem. Elsôsorban ennek a számlájára írom, hogy nem ment a játék. 

A nyáron kisebb korrekciós mûtétem volt, a vállam miatt feküdtem kés alá. Most elôször is szeretném visszanyerni az erômet, s jó játékkal szeretném elfelejteni a tavaszi gyengélkedést. 

A fiatal sportoló elárulta, egy éven belül szeretne lediplomázni, de úgy érzi, képes rá, hogy a tanulást és a kézilabdát megfelelôen összehangolja. 

A kézilabdabarátok bizonyára emlékeznek arra a történetre, amikor Bence, még az NB I/B-ben szereplô Füred színeiben igen komoly arcsérülést szenvedett Nagyatádon. 

Azóta teljesen rendbe jött, az arccsontjába illesztett fémet is eltávolították. Azt mondta, szerencsére már nem félti magát, játék közben nem jut eszébe a korábbi sérülés. 

– Jó lenne a tavalyi eredményt, az ötödik helyet megôrizni. Az igazolási híreket hallva, az idén minden idôk egyik legkiegyensúlyozottabb bajnokságát várom. 

Nekünk az egységesség lehet a legnagyobb fegyverünk, amivel hazai pályán és idegenben is a két nagy kivételével bárkit legyôzhetünk – hangsúlyozta. 

Bence úgy tervezi, a késôbbiekben szívesen élne Svájcban, a civil életet örömmel kezdené el ott. Addig azonban még a tanulásra és a kézilabdázásra koncentrál. Egy szép napon szívesen látná magát magyar címeres mezben is, de azt is tudja, addig még minden téren sokat kell és szeretne fejlôdni.

(Fotó: Zwicker Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!